Haberler

Sivrisinek Isırmasıyla Yaşam Savaşı Veren Leyla Bilginel Kimdir?

Güncelleme:

Sivrisinek ısırması sonucu dang humması virüsü kapan Leyla Bilginel kimdir? Dang humması ölümcül müdür? Belirtileri nelerdir?

Amerika'daki sperm bankasına başvurarak anne olan ve daha sonra Phuket'e yerleşen oyuncu Leyla Bilginel, sivrisinek ısırması nedeniyle yaşam savaşı veriyor. Bilginel haberi, "Dua edin ne olur bana bir an önce iyileşeyim..! Çok hastayım. Çok konuşamıyorum. Sadece buralara gelenler dikkat etsin lütfen. Sivrisinekten bulaşan bir hastalık, ölümcül... " notuyla duyurdu.

LEYLA BİLGİNEL KİMDİR?

Leyla Bilginel, 21 Aralık 1977 tarihinde Ankara'da doğdu. Ankara Hacettepe Üniversitesi İşletme bölümünü bitirdi. Leyla Bilginel, 2007 yılında ABD'de New York'ta bir sperm bankasından aldığı spermle hamile kalarak, bu şekilde bebek dünyaya getiren ilk Türk olmuştur. Oğlunun adı Serkan Kayra'dır.

Haber spikeri olarak iş yaşamına başladı. İki yıl yaptıktan sonra bıraktı. Ankara'da Hacettepe Üniversitesi İşletme bölümünde okurken, iki yıl devlet tiyatrolarından oyunculuk eğitimi de aldı. Ardından önce reklam filmleri, katalog çekimleri derken oyunculuğa başlamış oldu. Çeşitli dizi filmlerde görev aldı.

Sivrisinek Isırmasıyla Yaşam Savaşı Veren Leyla Bilginel Kimdir?

2013 yılında "Sevme Yanarsın" adlı tiyatro oyununda görev almıştır. Charles Dyer'in "Taşralı" oyunundan esinlenerek Özdemir Çiftçioğlu tarafından sahneye konulan "Sevme Yanarsın" oyununda Leyla Bilginel, Onur Şenay ve Genco Çağlar ile birlikte sahneye çıktılar.

DANG HUMMASI (DENGUE FEVER) NEDİR?

Dang ateşi tüm dünyada tropikal ve subtropikal bölgelerde endemik olarak görülen, şiddetli grip benzeri semptomlara neden olan viral bir hastalıktır. Kırılmış gibi kemik ağrılarına neden olduğu için 'kırık kemik humması' olarak da bilinir. Etkeni flavivirüs ailesinden Dang virüsüdür. Dang virüsünün bilinen 4 tipi vardır. Bir tipiyle hastalık geçirenler diğer tipleriyle de tekrar hastalanabilirler.

Sivrisinek Isırmasıyla Yaşam Savaşı Veren Leyla Bilginel Kimdir?

Enfekte sivrisineğin ısırmasıyla Dang virüsü deriden girer, kana karışır ve ateşin yükselmesinden 24 saat sonra hastaların kanında bol miktarda bulunur. Dünya Sağlık Örgütünün son sınıflandırmasına göre Dang enfeksiyonları 4 klinik tipte ortaya çıkabilir:

  1. Tanımlanamayan ateş veya viral sendrom
  2. Klasik Dang ateşi
  3. Dang hemorajik ateşi
  4. Dang şok sendromu

TEDAVİ EDİLMEZSE HASTA HAYATINI KAYBEDEBİLİR

Dang hemorajik ateşinde tablo, diğer semptomlarla birlikte 2-7 gün süren bir ateş ile karakterizedir. Ateşin düşmesini takiben inatçı kusma, şiddetli karın ağrısı ve nefes almada zorluk gibi belirtiler gelişebilir. Bunlar periferal damarların geçirgenliğinde aşırı artışa bağlı olarak karın ve akciğer zarı boşluklarında sıvı toplanmasıyla sonuçlanacak 24-48 saatlik bir periyodun başlangıç işaretleridir. Eğer tedavi ile düzeltilemezse dolaşım yetmezliği ve şok ile hasta kaybedilir.

Sivrisinek Isırmasıyla Yaşam Savaşı Veren Leyla Bilginel Kimdir?

Kaynak: Haberler.com / Magazin

Hacettepe Üniversitesi Leyla Bilginel Ankara Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (28)

anıl:

sen git amerikalıdan hamile kal paraları oralarda ye dua isteyince türkiye olmaz böyle . inş iyileşirsin lakin sizin gibilerden bir cacık olmaz bu ülkeye. . .

26
10
yanıtYanıtla
NAZ:

ALLAH ACİL ŞİFALAR VERSİN. İNŞALLAH İYİLEŞİR, YAZIK ÇOCUĞUNA BAĞIŞLASIN RABBİM . YUKARIDA Kİ KÜFÜRLÜ YORUMLARI YAZANLAR ACABA MELEK Mİ ? DİYE MERAK ETTİM DOGRUSU .

20
3
yanıtYanıtla
ADA:

çocuk hayatı boyunca babasının kim olduğunu bilmeyecek ne kadar acı

16
7
yanıtYanıtla
dürbünlü:

*****bu artist tayfasıyla,,aynı havayı,,teneffüs etmekten utanç duyuyorum****:((((:(((:((((

12
6
yanıtYanıtla
Melek Aktaş:

''''Türkiye''''den oğlumun dünya vatandaşı olmasını istediğim için ayrıldım'''' demiş zamanında. Aferin. Bunların vatan millet devlet bayrak vb konularda ne gibi bir fikirleri olabilir. Hastalanınca mı aklına geldi buralar. Dünya yardım etsin sana

11
4
yanıtYanıtla
tırt:

Allah ve vatan sevgisi olmayan insanlara bu ülkenin ihtiyacı yok

9
5
yanıtYanıtla
kamil:

taylandlılar yapsın senin haberini

9
5
yanıtYanıtla
damla:

ne zaman duygularınız kaybettiniz. iyi dilek ve dua isteyen bir insanı bile böyle kolay yargılamak. . . yazıklar olsun. leyla hanıma çok geçmiş olsun. Allah onu oğluna bağaşlasın

9
5
yanıtYanıtla
rıfkı:

Merhamet ediyoruz. Ölsün demiyor kimse. Allah hidayet versin. Lakin yanlış hayat yaşayan insanlar, yaratıcıyı ve emirlerini yok sayan insanlar, Onun yarattığı hastalığın pençesine düşünce biz ne yapabiliriz.

yanıt5
yanıt1
RACO:

yalan yav gündem malzemesi yapıyo sadece 1-2 hafta sonra görün ekranlarda boy vermeye başlayınca ne sendromu kalır ne hastalığı:))

8
4
yanıtYanıtla
Tüm 28 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title