Haberler

Sivaslı Hacılar İlk Kez Sivas'tan Uçakla Arabistan'a Gitti

Bu Yıl Hac Vazifelerini Yerine Getirecek Olan Sivaslı Adaylar, Uluslar Arası Uçuşlara Açılan Sivas Havaalanından İlk Kez Uçak ile Gitti.

Bu yıl hac vazifelerini yerine getirecek olan Sivaslı adaylar, uluslar arası uçuşlara açılan Sivas havaalanından ilk kez uçak ile gitti.

Sivas'tan bu yıl 4 kafile halinde hac görevlerini yerine getirmek üzere yola çıkan hacılardan ilk kafiledeki 162 hacı adayı, uçakla Cidde'ye gitti. Sivas'tan direkt olarak uçak seferlerinin konulmasının ayrı bir mutluluk vereceğini söyleyen adaylar, "Daha önceden Kayseri ve İstanbul üzerinden gidiliyordu. Kayseri'den gidildiğinde en az 10 saat yolculuk ve havaalanında bekleniliyordu. Şimdi bu sorun ortadan kalktı" dediler.

Bu arada, ilk grubun kafile başkanı olan Gemerek Müftüsü Yusuf Genç, Sivas havaalanından direk uçuş seferlerinin düzenlenmesinin herkesin avantajına olduğunu belirterek, "Daha önceden Sivas'tan Kayseri, İstanbul, Cidde, Mekke ve Medine şeklinde çok uzun yolculuklar oluyordu. Şimdi ise Sivas'tan yapılan direkt uçuşlar yapılıyor. Bu çok iyi oldu. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz" dedi.

Sivas'tan 4 kafile halinde uçakla gidecek olan 732 hacı adayı, Ocak ayında tekrar uçak ile Sivas'a iniş yapacaklar.

(İG-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title