Haberler

SİDEMİR'in Aldığı Kapanma Kararı İşçileri Mağdur Etti

Güncelleme:

Sivas Demir Çelik İşletmeleri'nde (SİDEMİR) çalışan işçiler adına konuşan Çelik-İş Sendikası Sivas Şube Başkanı, işverenin fabrikayı kapatma kararı aldığını söyledi.

Sidemir kapandı, işçiler mağdur

Sivas Demir Çelik İşletmeleri'nde (SİDEMİR) çalışan ve 6 aydır ücretlerini alamayan işçiler adına açıklama yapan Çelik-İş Sendikası Sivas Şube Başkanı Mustafa Erturhan, "İşveren fabrikayı kapatma kararı aldı. Arkadaşlarımız ciddi şekilde mağdur" dedi.

SİDEMİR'de çalışan ve ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle yaklaşık 3 ay önce başlattıkları eylemleri haftalarca sürdüren demir çelik işçileri, Sivas milletvekillerinin girişimleriyle işverenle anlaşarak geçtiğimiz Aralık ayı sonunda yeniden çalışmaya başladı. Ancak işletmenin borçları nedeniyle geçtiğimiz günlerde fabrikanın kapatılmasına karar verildi. Konuyla ilgili sendika binasında basın toplantısı düzenleyen Çelik-İş Sendikası Sivas Şube Başkanı Mustafa Erturhan, "Biz fabrikamızın Sivas'ta kalması için sendika olarak çalışan arkadaşlarımızla beraber mücadele verdik. Geçtiğimiz aylarda yine benzer sıkıntılar yaşadık. Arkadaşlarımız maaş alamadı, eylemler yaptık. Sağ olsunlar CHP ve AK Partili bazı milletvekillerini girişimleriyle işverenle anlaştık, tekrar işimize döndük. Ama ciddi bir şekilde borçlanmadan dolayı işveren bu fabrikayı bir türlü çalıştıramıyor. Bu süreçte de çalışanlara maaşlarını dahi ödeyemiyor. Elektriğini, doğalgazını ve diğer firmalara olan borçlarını ödeyemiyor. İşveren anlaşmış olduğu kurumlarla sözleşmesini feshetti. ve fabrikayı kapatma kararı aldı" dedi.

"HER İŞÇİNİN 50 BİN LİRA ALACAĞI VAR"

Şubat ayının 10'u itibariyle tüm işçilere çıkış verildiğini belirten Erturhan, çalışanların ve fabrikanın kaderine terk edildiğini belirterek, "Maalesef Sivas bunun hesabını ödeyecek. Hem nüfusla ödeyecek, hem işsizlikle ödeyecek. Şu anda işverenle görüşmelerimiz sürüyor. Çalıştırmayı kesinlikle düşünmüyorlar. Arkadaşlarımız ciddi şekilde mağdur. İçeride bazı arkadaşlarının en az 6 maaş alacağı var. Tazminatla birlikte her bir üyemizin 50 bin liraya yakın alacağı var. İşveren bunları hemen ödeyeceğine dair bir şey de söylemedi. Ne olacağımız belli değil. Siyasilerin ve Sivas'ın önde gelen insanlarının fabrikayı yeniden şehre kazandırmak adına bir toplantı yapmasını ve bu sorunun çözümü için bir adım atmalarını bekliyoruz. Arkadaşlarımız maddi olarak zor durumdalar. Çıkışları resmi olarak elimize geçtiği zaman bizim yapabilecek hiçbir şeyimiz kalmıyor. Başka işlere bakacağız. Kimimiz limon satacağız, kimimiz simit satacağız. Kaybeden işçi gibi görünse de asıl kaybeden Sivas oldu" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Demir Çelik Sidemir Sivas Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

kaan:

oylar akpye güzel olmuş

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title