Haberler

Sivas - Chp İktidara Sivas'tan Yüklendi

Cumhuriyet Halk Partisi (chp) Sivas Miletvekili Malik Ejder Özdemir Cmk 102 Kapsamında Tahliye Edilenlerden Birinin Dahi Yurt Dışına Kaçması Durumunda Bütün Sorumluluğun Başbakan ve Adalet Bakanı'nda Olduğunu İfade Etti. Parti Meclis Üyesi Önay Alpago İse, Yargının İktidar Kontrolüne Geçtiğini Dile Getirdi.

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Sivas Miletvekili Malik Ejder Özdemir CMK 102 kapsamında tahliye edilenlerden birinin dahi yurt dışına kaçması durumunda bütün sorumluluğun Başbakan ve Adalet Bakanı'nda olduğunu ifade etti. Parti Meclis Üyesi Önay Alpago ise, yargının iktidar kontrolüne geçtiğini dile getirdi.

Yaklaşan genel seçimler öncesinde illerde yapılacak olan çalışmaları partililer ile birlikte değerlendirmek amacıyla CHP Sivas Teşkilatı'nda bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya CHP Sivas Milletvekili Malik Ejder Özdemir, Bursa Milletvekili Abdullah Özer ve Parti Meclis Üyesi Önay Alpago da katıldı. Çok sayıda partilinin de yer aldığı toplantıda iktidarı ağır bir dille eleştiren CHP Sivas Milletvekili Malik Ejder Özdemir Ceza Muhakemesi Kanunun yürürlüğe girmesi ile birlikte Hizbullah terör örgütü üyelerinin de serbest bırakılmasına değinerek, "Bugün elini kolunu sallayarak dışarı bıraktırdıkları Hizbullah terör örgütünün üyelerinin devletin cezaevinde internet aracılığı ile örgütün dışardaki üyeleri ile nasıl haberleştiklerini, hangi siteleri girdiklerini insan hakları komisyonu olarak tesbit ettik. Türkiye giderek bir hukuk devleti olmaktan uzaklaşıyor. 10 yıldan bu yana mahkemeleri sonuçlanmamış ama katil oldukları belli olan terör örgütünün üyeleri bugün ellerini kollarını sallayarak dışardadırlar." dedi. Serbest bırakılanların yurtdışına kaçması durumunda sorumluluğun iktidara ait olduğunu belirten Özdemir, "Eğer bu tahliye edilen Hizbullah terör örgütünün üyelerinden birisi bile yarın yurtdışına kaçarsa bunun sorumlusu Başbakan ve Adalet Bakanı olacaktır. Hizbullah terör örgütüne internet bağlantısı veren Adalet bakanında birazcık adalet duygusu varsa derhal istifa etmesi gerekiyor." dedi.

'YASAMA, YÜRÜTME, YARGI RAFA KALKTI'

Parti Meclis Üyesi Önay Alpago ise yaşananların yargının siyasallaştığını gösterdiğini belirterek, "Türkiyede yakın bir tarihte Anayasa referandumu yapıldı. Su süreçte ya biz derdimizi çok iyi anlatamadık yada iktidar partisi çok iyi manipule etti. İktidar partisinin hukukta yapmak istediği siyasallaşmış bir yargı idi. Şimdi onunla karşı karşıyayız." dedi. Alpago bugün Türkiye'de yargıçların, savcıların, Anayasa Mahkemesi'nin, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun tümüyle siyasi iktidara bağlandığını belirterek, "Sırada Danıştay ve Yargıtay kalmıştır. Atık onların kararlarına da Anayasa Mahkemesi'nde itiraz edilebileceğini öğreniyoruz. Neden şimdi çünkü artık Anayasa Mahkemesi'nin yapısı değişmiştir. İktidar partisinin Cumhurbaşkanı ile birlikte göstereceği isimler Anayasa Mahkemesi üyesi olacaklardır. Hatta daha ötesi Anayasa Mahkemesi herhangi bir yasayı şekilden değilde esastan inceleyecek olursa Başbakan'dan görüş isteyecektir. Yani Anayasamızda yazan yasama, yürütme ve yargı sözcükleri böylelikle rafa kalkmıştır. Artık yargıçları, savcıları atayan Başbakandır ve istedikleri zaman yerlerini değiştirecek olan da yine Başbakandır. "diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title