Haberler

Sivas Bakan Yılmaz: Türk Milleti Demokrasisine Sahip Çıkar

Bakan Yılmaz: Türk milleti demokrasisine sahip çıkarMİLLİ Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Bu Türk milleti canıyla, kanıyla, hakkına, hukukuna, demokrasisine sahip çıkar. 15 Temmuz, Türk milletini daha güçlü kılmıştır ve bütün dünyaya bir daha milli iradesine el uzatılmayacağını göstermiştir.

Bakan Yılmaz: Türk milleti demokrasisine sahip çıkar

MİLLİ Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Bu Türk milleti canıyla, kanıyla, hakkına, hukukuna, demokrasisine sahip çıkar. 15 Temmuz, Türk milletini daha güçlü kılmıştır ve bütün dünyaya bir daha milli iradesine el uzatılmayacağını göstermiştir. Geleceğimiz hiç şüpheniz olmasın daha aydınlık olacaktır." dedi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas'ın Doğanşar ilçesinde bu yıl 52'ncisi düzenlenen 'Ahmet Ayık Karakucak Güreşleri ve Bal Festivali'ne katılmak üzere öğle saatlerinde ilçeye geldi. İlçe stadyumunda düzenlenen festivale Bakan Yılmaz ile birlikte Sivas Valisi Davut Gül, AK Parti Sivas milletvekilleri Hilmi Bilgin, Selim Dursun, AK Parti İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem, Sivas spor Başkanı Mecnun Otyakmaz, Sivas spor Teknik Direktörü Samet Aybaba, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Milli Güreşçi Taha Akgül, Sivassporlu futbolcular ve vatandaşlar katıldı. 21 kategoride gerçekleşen müsabakalara 135 sporcu katılırken, festival ağalığını da Sivas spor Başkanı Mecnun Otyakmaz yaptı.

"GÜREŞ, GELENEKLERİMİZİ YAŞATMAK İÇİN BİR FIRSAT"

Festivalde konuşan Bakan Yılmaz, her geçen yıl güreşe olan ilginin arttığını belirterek, etkinliğin birlik ve beraberliğe katkıda bulunduğunu söyledi. Ata sporu güreşin insanlık tarihi kadar eski olduğunu ifade eden Yılmaz, "Güreş, Türk milleti için de apayrı özel bir yere sahiptir. Ata sporu olarak kültürümüzde de bir yer edinmiştir. Tarihin her döneminde halkımız özel ilgi göstermiş, gelenek olarak nesilden nesile aktarılmıştır." dedi. Güreş sporunun mertçe ve güçle yapılan bir mücadele olduğunu belirten Yılmaz, "Bu nedenle güreşlerin yapıldığı yere er meydanı denir. Bu meydanda hak eden kazanır. Bizim için güreş etkinlikleri geçmişimizle, kültürümüzle bağ kurmak, gelenek ve göreneklerimizi yaşatmak için bir fırsattır. Bu etkinlikte gençler güreş sporunu tanır, sever, güreşe olan ilgisi artar ve nesilden nesile aktarılır." dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı olarak ana teması güreşçilik olan Spor Lisesi'nin önümüzdeki dönemden itibaren eğitime açacaklarını dile getiren Yılmaz, konuşmasının devamında şunları söyledi: "Sivas'ta nice şampiyonlar çıkartmaya devam edecektir. Her ülkenin özellikle başarı olduğu spor branşları vardır. Ama güreş denince akla Türkiye gelir. Ünlü Türk güreşçilerini anmadan güreş tarihi yazılamaz ve Türkiye'de Sivas olmadan Türk güreşi yazılamaz. Adeta güreş Türkiye ile Sivas'ta Türkiye ile özdeşleşmiştir bu açıdan. Sivas'ın önemli değerlerinden biride yetiştirdiği ülke ve dünya çapındaki şampiyonlardır. Kazıkçı Karabekir, Keçeli Ahmet Ayık, Fevzi Şeker, Sebahattin Öztürk, Hamza Yerlikaya, Aydın Polatçı gibi nice yiğitler bu topraklardan çıkmıştır. Bu meşhur güreşçilerimizin ardından görüyoruz ki bugünde başarılı güreşçilerimiz yetişiyor. Geçen yıl yapılan Rio Olimpiyatlarında milli güreşçilerimizden Taha Akgül hemşehrimiz altın madalya kazandı. Böylelikle hem dünya şampiyonu olan, hemde olimpiyat şampiyonu olan ender sporcular arasına katılma başarısı gösterdi. Bundan dolayı da Taha kardeşimi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum."

"TÜRK MİLLETİ DEMOKRASİSİNE SAHİP ÇIKAR"

Geçtiğimiz yıl 15 Temmuz'da gerçekleşen darbe girişimi nedeniyle ilçedeki festivalin iptal edildiğini ancak bu yıl daha büyük bir katılımla yapıldığını belirten Bakan Yılmaz, konuşmasına şöyle devam etti: "15 Temmuz'da 249 şehit verildi. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Muhakkak ki bütün dünyaya şunu gösterdiler; bu Türk milleti canıyla, kanıyla, hakkına, hukukuna, demokrasisine sahip çıkar. Hiç şüpheniz olmasın, 'insanı öldürmeyen darbeler, onu güçlü kılar' derler. İşte 15 Temmuz Türk milletini daha güçlü kılmıştır ve bütün dünyaya bir daha milli iradesine el uzatılmayacağını göstermiştir. Geleceğimiz hiç şüpheniz olmasın daha aydınlık olacaktır. Biz bunu da bu aziz millete borçluyuz. Bu aziz milletin bir ferdi olmaktan dolayı da gurur duyuyorum." Konuşmanın ardından Eski Güreşçi Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Ahmet Ayık tarafından Bakan Yılmaz'a plaket verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cevdet Yılmaz Taha Akgül Türkiye Politika Güncel Haberler

title