Haberler

    Şişecam, Koronavirüsü Yok Eden V-Block Teknolojisi Geliştirdi!

    Güncelleme:

    Şişecam Topluluğu, virüsü ve bakterileri yok eden V-Block teknolojisi geliştirdiğini açıkladı. Peki, geliştirilen teknoloji, virüsü ve bakterileri nasıl yok ediyor? Şişecam Topluluğu Ev Eşyası Grup Başkanı Cemil Tokel, Habertürk TV'de katıldığı bir programda konu ile ilgili çok

    Şişecam Topluluğu, virüsü ve bakterileri yok eden V-Block teknolojisi geliştirdiğini açıkladı. Peki, geliştirilen teknoloji, virüsü ve bakterileri nasıl yok ediyor? Şişecam Topluluğu Ev Eşyası Grup Başkanı Cemil Tokel, Habertürk TV'de katıldığı bir programda konu ile ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu.

    Şişecam V-Block Teknolojisi Nedir?

    Yeni tip koronavirüs vakaları artmaya devam ederken Şişecam Topluluğu'undan umut verici bir haber geldi. Şişecam Topluluğu, cam yüzeylerdeki bakteri ve virüsleri yok edebilen "Antimikrobiyal V-Block teknolojisi" olarak adlandırılan özel bir kaplama teknolojisi geliştirdi. Yerli üretim kaplama teknolojisinin yeni tip koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında önemli ölçüde katkı sağlayacağı düşünülüyor.

    Geliştirdikleri teknoloji hakkında önemli bilgiler paylaşan Şişecam Topluluğu Ev Eşyası Grup Başkanı Cemil Tokel, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Pandeminin insan temas noktası var bunu da maskelerin dışında önleyemiyorsunuz ama bundan sonra esas gelen bir problem sosyal temasın çok yüksek olduğu yerlerdeki ürünlerin dağıtımı. Öncelikle virüsü ve bakteriyi parçalayan formül ortaya çıktı. Ondan sonraki işin esas hayati geçişine sebep olan bunun fonsiyonel olarak uygulanmasıydı. Biz bu formülü sıcak hat üzerinde ürünümüzün yüzeyine entegre edebilen bir sistem kurduk. Yüksek ısıda bunu da sprey ve buhar sistemiyle yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

    Şişecam Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman, "Alanında dünyanın önde gelen Ar-Ge merkezlerinden biri olan Şişecam Bilim, Teknoloji ve Tasarım Merkezi tarafından geliştirilen bu teknolojiyi cam ev eşyası üzerine dünyada ilk kez uygulayan cam üreticisi olmanın heyecanını yaşıyoruz" dedi.

    Prof. Dr. Kırman, sözlerine şu şekilde devam etti: "Gerekli resmi izin süreçlerinin tamamlanmasının ardından Antimikrobiyal V-Block Teknolojisi ile donatılan ürünlerimizin ülkemizde kullanılmaya başlanması ile birlikte tüketicilerin özellikle otel, kafe ve restoran gibi dış mekanlardaki sağlık endişelerinin azalacağına ve bu önemli buluşun turizm sektörüne katkı sağlayacağına, ihracat gelirlerimizi de artıracağına inanıyoruz."

    Kaynak: Tamindir / Teknoloji

    Habertürk Şişecam Teknoloji Haberler

    Bakmadan Geçme

    36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title