Haberler

Şırnak'ta Gaziler Günü Törenle Kutlandı

Şırnak’ta “19 Eylül Gaziler Günü” törenle kutlandı.

Şırnak'ta "19 Eylül Gaziler Günü" törenle kutlandı. Törende konuşan Şehit, Gazi ve Köy Korucuları Federasyonu Şırnak Şube Başkanı Mehmet Güngör, her zaman akacak kanlarının vatana helal olmasını söylediklerini kaydetti.

Şırnak'ta "19 Eylül Gaziler Günü" nedeniyle tören düzenlendi. Valilik bahçesindeki törene, Vali Ali İhsan Su, 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Abdullah Baysar, Şehit, Gazi ve Köy Korucuları Federasyonu Şırnak Başkanı Mehmet Güngör, askeri erkan, kurum müdürleri, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tören, Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başladı. Daha sonra Jandarma Yüzbaşı Yunus Çolak, günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı. Çolak, "19 Eylül Gaziler Günü vesilesiyle, canını, kanını ve gençliğini Türk Milleti ve devleti için feda etmek üzere muharebe meydanına karşılıksız giren, kahraman gazilerimize hitap etmekten büyük mutluluk ve onur duyuyor, Türk Silahlı kuvvetleri adına hepinizi saygıyla selamlıyorum" dedi.

Daha sonra konuşan Şehit, Gazi ve Köy Korucuları Federasyonu Şırnak Şube Başkanı Mehmet Güngör, bugünün emperyalist küresel güçlerin, iktisadi, siyasi ve kültürel egemenliklerini haksız ve sinsi oyunlarla kahraman Türk milletine kabul ettirmeyeceklerini Mustafa Kemal'in duruşuyla gösterdiği kararlılık günü olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Bu savaşları süngünün ucunda, kimimiz merminin fısıltısında kimimiz bombanın dehşetinde sürdürdük. Sıkıntılı korkulu günler geçirdik. Hep vatan dedik. Yoksunmadık, korktuk fakat vatan geldi aklımıza korkuyu sildik. Acılar çektik, ulusumuzu düşündük, acıyı unuttuk. Hep vatan dedik. Helal olsun akan ve akacak olan kanımız bu vatana dedik. Terörden medet umdukça milletimize, devletimize dost görünüp arkandan hançerlemeye kalktıkça sakın dostluktan söz etmeye kalkmayın. İnsanları yaşam haklarından koparmaya acımasızlığını savaş maskesiyle sürdürürken, yuvaları yıkıp dağıtırken sakın ola insan haklarına yönelik ahkam kesmeye çalışmayın. Unutmayınız ki çirkin yüzlerinize hangi maskeyi takarsanız takınız asla hainliğinizi gizleyemeyeceksiniz. Ülkesiyle ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü her koşulda ispat etmiş olan bu millet bu kararlılığını ve bu duruşunu sizin gibi ihanet şebekelerine göstermekten asla geri durmayacak."

Tören, konuşmaların ardından sona erdi. - ŞIRNAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Güngör Şırnak Eylül Politika Güncel Haberler

title