Haberler

Sırbistanlı Türkiye Mezunları İftarda Buluştu

NOVİ Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), Sırbistan'da Boşnak nüfusun yoğun olarak yaşadığı Sancak bölgesinin Novi Pazar şehrinde, Türkiye'deki okullardan mezun olanlara iftar verdi.

NOVİ Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), Sırbistan'da Boşnak nüfusun yoğun olarak yaşadığı Sancak bölgesinin Novi Pazar şehrinde, Türkiye'deki okullardan mezun olanlara iftar verdi.

YTB Başkanı Mehmet Köse ve Boşnak Ulusal Konseyi (BNV) Başkanı Sulejman Ugljanin'in de katıldığı iftarda, söz konusu mezunları çatısı altında toplaması hedeflenen bir derneğin kuruluşu için hazırlıklara başlanacağı bildirildi.

Etkinlikte konuşan Köse, mezunların iftar vesilesiyle bir araya gelmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Köse, buluşmanın amacının Sırbistan'da ve özellikle Sancak bölgesinde yaşayan Türkiye mezunları ile bağların güçlendirilmesi olduğunu söyledi.

Türkiye mezunlarının gelecekte bu bölgede Türkiye ile Sırbistan arasında iş birliği köprüsü oluşturacağını belirten Köse, mezunların bilgi ve tecrübelerini bölgedeki insanlarla paylaşması gerektiğini vurguladı.

Mehmet Köse, bölgede kültürel, toplumsal ve manevi değerlerin güçlenmesinin ekonomik gelişime bağlı olduğunu anlattı. Bu durumun doğrudan Türkiye veya başka bir ülkede eğitim görmüş mezunlarla alakalı olduğuna dikkati çeken Köse, "Bu mezunların bu bölgede hayat kurması, toplumun gelişimine katkı sağlaması gerekiyor." dedi.

Köse, iftara katılan Türkiye mezunlarına, ortak platformların kurulması ve güçlü iş birliğinin oluşturulması çağrısında bulundu.

Ayrıca Köse, Novi Pazar ziyareti kapsamında BNV ve Novi Pazar Belediyesini de ziyaret etti. Görüşmelerde Sancak bölgesinde yaşayan Boşnaklar için YTB ile birçok alanda iş birliğinin güçlendirilmesi gerektiği belirtildi.

Kaynak: AA / Güncel

Sulejman Ugljanin Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title