Haberler

Sinop - Özak:´Spor Yapan Çok Olursa, Hastanelere Az İş Düşer´

Sinop'un Ayancık İlçesi'ne Belediye Tarafından Yaptırılan Spor Tesislerinin Açılışını Yapmak İçin Gelen Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Herkesin Spor Yapması Gerektiğini Söyledi. Bakan Özak, "milletvekillerimiz, Valilerimiz, Belediye Başkanlarımızın Bulundukları Yerlerde Toplu Spor Yaptırmaları Lazım. Spor Yapan İnsan Ne Kadar Çok Olursa, Hastanelere O Kadar Az İş Düşer" Dedi.

Sinop'un Ayancık İlçesi'ne belediye tarafından yaptırılan spor tesislerinin açılışını yapmak için gelen Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, herkesin spor yapması gerektiğini söyledi. Bakan Özak, "Milletvekillerimiz, valilerimiz, belediye başkanlarımızın bulundukları yerlerde toplu spor yaptırmaları lazım. Spor yapan insan ne kadar çok olursa, hastanelere o kadar az iş düşer" dedi.

Ayancık Belediyesi tarafından yaptırılan spor tesislerinin açılışı için bu sabah karayoluyla ilçeye gelen Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, ilk olarak Kaymakam Gülistan Yiğit'i makamında ziyaret etti. Ardından Belediye Başkanı AK Parti'li Ayhan Ergün'ü ziyaret eden Bakan Özak, burada yaptığı açıklamada sporun ve spor yapmanın önemini anlattı. Sporun herkes tarafından her yaşta yapılması gerektiğinin dile getiren Özak, "Spor yapan insan ne kadar çok olursa, hastanelere o kadar az iş düşer. Milletvekillerimiz, valilerimiz, belediye başkanlarımızın bulundukları yerlerde toplu spor yaptırmaları lazım. Bu iş zihniyetle olabilir. Ne kadar çok spor yapılırsa, o kadar çok sağlıklı oluruz. Güleryüzlü oluruz. Hoşgörülü oluruz" dedi. Sporla demokrasi arasında ilişki bulunduğunu kaydeden Bakan Faruk Nafiz Özak, ikisinde de kazananın kaybedene saygı duyduğunu, bunun çok önemli olduğunu söyledi.

Avrupa'da her yüz kişiden 50'sinin spor yaptığını belirten Bakan Özak, "Dolayısıyla o ülkenin hükümetleri de sağlığa daha az para harcıyor. Başka yerlere, alanlara yatırım yapıyor" dedi. Özak, 2005 yılında Avusturya'da yapılan araştırmada 7 milyon nüfusun yarısının spor yaptığını ve bu nedenle hastanelere ayrılan paradan 1 milyar euro azalma görüldüğünü söyledi.

Türkiye'nin sürekli geliştiğini kaydeden Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, her kente ve ilçeye yüzme havuzları yapılması gerektiğini belirterek, bu konuda çalışmaların başladığını kaydetti. Konuşmaların ardından Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün, Bakan Özak'a Sinop'a özgü el yapımı bıçak ile plaket hediye etti. Özak ayrıca, memleketinde bulunan Galatasaraylı eski milli futbolcu Hakan Ünsal ile bir süre sohbet etti.

BAKAN ÖZAK: '6+2+2'YE KARŞIYIM

Sinop'un Ayancık İlçesi'nde incelemelerine devam eden Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, belediye tarafından yaptırılan olimpik spor salonu, halı saha ve içme suyu çeşmesinin açılışını yaptı. Bakan Özak, daha sonra eski Galatasaraylı milli futbolcu Hakan Ünsal'ın da aralarında bulunduğu şöhretler karmasının maçının başlama vuruşunu yaptı. Ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Özak, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından bu sezon takımların kadrosunda 10 yabancı futbolcu bulundurmasının önünü açacak '6+2+2 sistemi'ne karşı olduğunu belirterek, "Bunun manası nedir? Ben buna yüzde yüz karşıyım. Sporu siz yönetiyorsunuz. Ama Futbol Federasyonu özerk. Kulüpler Birliği bunu istiyor. Bu, şu demek: Türkiye dışarıdan gelen futbolcuya çok daha fazla para harcayacak. Futbolcu köprü olacak ve başarı yukarı çıkmayacak. Türkiye dışarıya az oyuncu satacak demek" dedi.

Bakan Faruk Nafiz Özak, "Belki bu da Milli Takım'ımıza olumsuz olarak yansıyacak. Bunu hep beraber göreceğiz. Ama maalesef kulüplerimiz ve federasyonumuz böyle bir uygulama yapıyor. Futbol Federasyonu'nu yöneten arkadaşlar neden böyle bir karar alıyorlar, bunu anlamakta zorlanıyoruz" diye konuştu.

KULÜPLER FUTBOLCU YETİŞTİRMELİ

Kulüplerin futbolcu yetiştirmesi gerektiğini söyleyen Bakan Özak, "Şu denilebilir, 'Türk futbolcusu alamıyoruz, çok para.' O zaman üret kardeşim, denir adama. Aksi takdirde 2010'a gidemezsiniz. Aksi takdirde Avrupa'da takımlarımız başarılı olamazlar. Fazlasına şöyle izin verilebilir, Avrupa kupalarında başarılı oldukça sayı arttırılabilir. Bugün için 6+2+2 bize bir fayda sağlamaz" dedi.

SÖZ VERİLEN STATLAR YAPILACAK

Türkiye'nin Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yapma şansını elde edememesine rağmen söz verdikleri stadları yapacaklarını kaydeden Özak, "Bu stadları yapacağız. Afyon'da başladık. Sırayla Trabzon, Malatya, Konya, Eskişehir, Antalya, Ankara ve İzmir'e mutlaka stadları 3- 4 yıl içinde yapıp bitireceğiz. Bizim görevimiz bu. Türkiye'de bütün statlar Kayseri'deki gibi yapacağız" ifadelerini kullandı.

-----KUTU-----

6+2+2 SİSTEMİ

Süper Lig'de bu sezon uygulanacak 6+2+2 sistemine göre, 6 yabancı futbolcu ilk 11'de ter dökerken, 2'si yedek kulübesinde, 2'si de tribünde oturacak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title