Haberler

Sinop Hem'de Yıl Sonu Sergisi

Sinop Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü’nce yıl sonu sergisi açıldı.

Sinop Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü'nce yıl sonu sergisi açıldı.

SİNOP HEM'de düzenlenen açılışa Vali Yavuz Selim Köşger, eşi Fatma Köşger, Vali Yardımcısı Ekrem Yaman, eşi Emine Yaman, Milli Eğitim Bakanlığı Uzman Yardımcısı Yıldırım Ferhat Yağmur, İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, Sinop Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Ayşe Keskin,CHP İl Başkanı Mustafa Acun, kurum amirleri ve kursiyerler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan törende anasınıfı öğrencileri "Bayrak" adlı şiiri okurken protokol ve salondakiler tarafından büyük alkış aldı ve Vali köşger öğrencileri yanına çağırarak teker teker yanaklarından öptü.

Ardından Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünce düzenlenen "Bir Zamanlar Ben de Çocuktum" konulu öykü yarışmasında Türkiye 3.'sü olan Öğretmen Nurcan Karakaş'a plaketini Vali Köşger verdi.

Vali Köşger, törende yaptığı konuşmada, kursiyerleri yaptıkları çalışmalar için kutladı.

Verilen kursların önemine işaret eden Köşger, şunları kaydetti:

"Artık ülkemizde de ülkemizin köklerinden, ananesinden, değerlerinden gelen her türlü alana el atılıyor. Her türlü alanda insanımız kendi yeteneğini kendi kabiliyetini ortaya koyuyor. Bizim insanımız kendi ananevi değerleri, kendi gelenek görenekleriyle, kendi kökleriyle buluştuğu taktirde ortaya şaheserler koyuyor. Bunun tarihte örnekleri var. Bir kere daha milletimiz kendi gelenekleriyle kendi örfüyle kendi tarihiyle barışıyor ve buluşuyor. Bu noktada bütün kursiyerleri, bütün emeği geçenleri, bütün arkadaşlarımı tebrik ediyorum. 'Sinop'u tatil merkezi marka şehir yapacağız' diyoruz. Bu noktada bizim turizme sunduğumuz ürünleri çeşitlendirmemiz lazım. Bunu ev ekonomisinden dışarı çıkartıp artık ticarileştirmemiz gerektiği kanaatini taşıyorum. Bu noktada halk eğitime, usta öğreticilerine ve kursiyerlerine bir rol ve misyon düşüyor. O noktada önümüzdeki dönemde bu vizyonla çalışmalar yapmalarını ve katkılar vermelerini temenni ediyorum. Bu yıl boyunca eğitim yapan bütün kursiyerleri tekrar tebrik ediyor,başarılar diliyorum."

HEM ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Ayşe Keskin de 1 Eylül itibarıyla mesleki teknik, sosyo - kültürel ve okuma yazma ana başlıklarında toplamda 267 kurs açıldığını, bunların 89'u genel 172'sinin Mesleki-Teknik ve 6'sının da okuma yazma kursları olduğunu, kurslara 2 bin 980'i kadın, 2 bin 48'i erkek olmak üzere toplam 5 bin 28 kursiyerin katıldığını söyledi.

Yine aynı dönemde kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleriyle işbirliği halinde açılan kurs sayısının 61, kursiyer sayısının ise 974 kişi olduğuna dikkat çeken Keskin, sosyo - kültürel faaliyetlerde düzenlenen etkinliklere 5 bin 525'i erkek, 8 bin 320'si kadın olmak üzere toplam 13 bin 845 kişinin katıldığını, HEM'in baştan aşağı yenilenen ve kapasitesi artırılan salonuşla kentin bir nevi kültür merkezi özelliğini taşıdığını sözlerine ekledi.

Başarılı kursiyerlere protokol üyeleri tarafından belgelerinin verilmesinin ardından konuklar sergiyi gezdi. - Sinop

Kaynak: AA / Yerel

Ekrem Yaman Sinop Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title