Haberler

Sinematek'te Bu Ay "Ressamlar ve Filmler" Teması Var

Güncelleme:

İzmir Büyükşehir Belediyesi, büyük ilgi gören "Sinematek" gösterimlerine 2014 yılında da devam ediyor.

Buyurun sinema şölenine!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, büyük ilgi gören "Sinematek" gösterimlerine 2014 yılında da devam ediyor. "Ressamlar ve Filmler" temalı gösterimlerde, dünya sinemasına damga vuran kült filmler yine ücretsiz olarak İzmirlilerle buluşacak.

Ocak ayı boyunca her Cuma akşamı, saat 20.00'de İzmir Sanat'ta gösterilecek filmler kapsamında ilk olarak 10 Ocak Cuma günü, "Cenneti Beklerken" perdeye yansıyacak. "Kavganın ve aşkın imparatorluğunda gerçeğin büyülü masalı" sloganıyla yayımlanan filmde, Serhat Tutumluer, Melisa Sözen, Mesut Akusta, Altan Erkekli gibi isimler rol alıyor.

17 Ocak Cuma akşamı, "Rüya Gibi Geçti (The River)" gösterilecek. Jean Renoir tarafından yönetilen ve Venedik Film Festivali'nde ödül kazanan 1951 yapımı filmde Patricia Walters, Nora Seinburne ve Esmond Knight gibi önemli isimler oynuyor.

24 Ocak Cuma akşamı, "Ölmeyen İnsanlar (Lust For Life)" İzmirlilerle buluşacak. 1956 yapımı filmde Kirk Douglas ve Anthony Quinn başrollerde. Filmin yönetmeni Vincente Minnelli.
Sinematek gösterimlerinin sonuncusu 31 Ocak Cuma akşamı gösterilecek olan "Cennet Günleri (Days of Heaven)" filmi. 1978 yapımı Terrence Malick tarafından yönetilen filmde başrolleri Richard Gere, Brooke Adams ve Sam Shepard paylaşıyor.

AASSM 5 yaşında

27 Aralık 2013'te 5 yaşına giren Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM), Ocak ayının ilk haftasında önemli konserlere ev sahipliği yapacak. 10 Ocak Cuma akşamı, "Çalışan Gazeteciler Günü" nedeniyle, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası'nın (İZDSO) konseri saat 20.00'de gerçekleştirilecek. Konserde Albrecht Mayer (Obua) ve Murat Özgülgen (Obua) solist olarak sahne alacak.

Aynı gün AASSM'de özel bir resim sergisi de açılacak. Ressam-Heykeltraş Rıfat Koçak'ın "Bir Sabırlık Öyküsü", 28 Ocak gününe kadar açık kalacak. Sergi, pazar günleri hariç 09.00 - 18.00 saatleri arasında gezilebilecek.

11 ve 13 Ocak tarihlerinde ise İzmir Devlet Opera ve Balesi, Verdi'nin ünlü eseri Aida'yı sahneleyecek. Saat 20.00'de başlayacak operanın orkestra şefliğini Tulio Gagliardo yapıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Serhat Tutumluer Melisa Sözen Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title