Haberler

Sinematek Gösterimlerinde Son İki Hafta

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Mart ayı Sinematek gösterimlerinde son iki haftaya girildi. 16 Mart Cuma akşamı Burt Lancaster ve Tony Curtis'in "Başarının Tatlı Kokusu" filmi gösterime girecek. ayrıca Halit Refiğ'in bol ödüllü "Gurbet Kuşları"

23 Mart akşamı "yeniden sinematek" kapsamında izleyiciyle buluşacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 3 yıldan bu yana sürdürdüğü ve gelenekselleşen, "Yeniden Sinematek" etkinliklerinin Mart ayı gösterimlerini hızlı tempoda devam ediyor. "Şehir hikayeleri" temasıyla ay başından bu yana İzmir Sanat'ta devam eden gösterimler, "Başarı'nın Tatlı Kokusu" ve "Gurbet Kuşları" filmleri ile sona erecek.

16 Mart Cuma akşamı saat 20.00'de, Alexander Mackendrick'in yönetmenliğini yaptığı, Burt Lancaster ve Tony Curtis'in başrolde yer aldığı "Başarı'nın Tatlı Kokusu" isimli film gösterilecek. Beyaz perdeye yansıdığında büyük ses getiren film, yazılarıyla birçok kişinin kaderini belirleyen New York'lu megaloman bir köşe yazarı J. J. Hunsecker'ın (Burt Lancaster) kız kardeşinin bir müzisyenle evlenmesini engellemek uğruna yaptıklarını anlatıyor.

Bu ayki Sinematek gösterimleri 23 Mart'ta "Gurbet Kuşları" isimli Türk filmiyle sona eriyor. 1964 yapımı filmi, 2009 yılında kaybettiğimiz sinemamızın ustalarından Halit Refiğ yönetiyor. Antalya Film Festivali'nde "En iyi film", "En İyi Yönetmen" ödüllerini kazanan filmde Tanju Gürsu, Filiz Akın, Cüneyt Arkın, Önder Somer gibi önemli isimleri yer alıyor. Film, göç olgusunu ve beraberinde getirdiği toplumsal bozulmayı başarılı bir şekilde beyazperdeye yansıtıyor. "Gurbet Kuşları", 23 Mart Cuma akşamı saat 20.00'de İzmirlilerle buluşacak.

(BK-)

15.03.2012 10: 51 TSİ

NNNN - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Halit Refiğ 23 Mart Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title