Haberler

Sinemanın "Kötü Adamı" İyi Rollere Yöneldi

Tiyatro, sinema filmi ve dizilerde genellikle kötü karakterleri canlandıran Aydan Çakır, son dönemde yer aldığı projelerde oynadığı iyi rollerle adından söz ettiriyor.

Tiyatro, sinema filmi ve dizilerde genellikle kötü karakterleri canlandıran Aydan Çakır, son dönemde yer aldığı projelerde oynadığı iyi rollerle adından söz ettiriyor.

Ekranların tanınan simalarından, 38 yılı aşkın süredir tiyatro, sinema ve dizilerde başrol ve yardımcı oyuncu olarak görev alan Çakır, son yılların unutulmaz dizileri "Kurtlar Vadisi Pusu", "Muhteşem Yüzyıl" ve "Diriliş Ertuğrul" dizisi başta olmak üzere birçok projede kötü karakterleri canlandırdı.

Sektörde beliren "kötü adam rolü varsa Aydan oynar" algısından şikayetçi olmasa da bu tipolojinin kendisi için kalıplaştığını dile getiren Çakır, bu sıralar Milli Mücadele yıllarını ve yakın tarihi konu alan dizilerde aldığı iyi rollerle oyunculuk kariyerini sürdürüyor.

"Kötü karakter varsa Aydan oynar' algısı oluştu"

"Ne Ekersen Onu Biçersin" adlı televizyon filmi ile sinema hayatına başladığını anlatan Çakır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sinemada hep "kötü adam" olarak tanındığını anlattı.

Yaklaşık 38 yıllık sahne hayatına 200'e yakın sinema ve dizi çalışması sığdırdığını aktaran Çakır, "Kötü karakterleri canlandırmak Erol Taş ustamızın bizlere bırakmış olduğu bir miras. İlk olarak, 'Hababam Sınıfı Baskında' isimli tiyatro oyununda 'Güdük Necmi' rolüyle, aslında iyi bir karakterle bu tiyatro serüvenine başladım. Daha sonra genelde kötü adam karakterini canlandırmaya başladım." diye konuştu.

Çakır, genellikle olumsuz tiplemeleri canlandırması nedeniyle Türk sinemasında "kötü karakter varsa Aydan oynar" algısının oluştuğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Bir oyunda ya da dizide dayak yenecekse, adam öldürülecekse, 'Bana mazlumu çağırın' klasiği 'Bana Aydan'ı çağırın' klasiğine döndü. Dövüyorlar, öldürüyorlar sonra da gönderiyorlar. Aslında o günkü projenin içeriğine göre işler değişebiliyor. Ben hem iyiyi hem de kötüyü oynayabiliyorum ama kötü karakter artık üzerime oturdu. Korku, gerilim, komedi, aksiyon tüm çalışmalarda yer almaya çalışıyorum, o anda hikayenin içinde canlandırılması gereken karaktere göre de rol değişebiliyor."

Son dönemde ise Milli Mücadele yıllarının anlatıldığı projelerde iyi karakter olarak ekrana çıkma çalışmalarının devam ettiğini aktaran Çakır, özellikle televizyon dizilerinde kötü karakterlerin dikkati çektiğine değindi.

Çakır, Türk sinemasının her geçen gün daha iyiye gittiğini kaydederek, "Piyasaya yeni giren dijital sinema, sektöre canlılık katması bakımından olumlu yönden etki etti. Ülkemizde de gerek internet dizilerinin gerekse dijital sinemanın, sektöre biraz daha canlılık getireceğine inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Geçen ay gösterime giren, İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy'un Milli Mücadele yıllarında yaşadığı zorlukları konu alan "Sürgün" adlı tiyatro oyununda yer aldığını aktaran Çakır, tiyatro çalışmalarından fırsat buldukça dizilerde yer aldığını da sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Diriliş Ertuğrul Muhteşem Yüzyıl Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title