Haberler

Türkiye'de Film Çekeceğim

Türk Asıllı İtalyan Yönetmen Olarak Tanınan Ferzan Özpetek, Türkiye'de Film Yapacağını Söyledi.

İtalya’da yaptığı filmlerle Türk asıllı İtalyan yönetmen olarak tanınan Ferzan Özpetek, Türkiye’de film yapacağını söyledi.

BERLİNALE’de son filmi ‘Serseri Mayınlar’ ile büyük beğeni toplayan yönetmen Ferzan Özpetek, yeni filmini Türkiye’de çekeceğini söyledi. Uzun yıllardır İtalya’da yaşayan ve uluslararası alanda Türk kökenli İtalyan film yönetmeni olarak ün yapan Ferzan Özpetek “Türkiye ve İstanbul’da film çekmek istiyorum. Oyuncuları, set ekibi tamamen Türklerden oluşan bir çalışma olacak. Senaryo ve çekimlerin yapılacağı mekânlar üzerinde çalışıyorum. Ama mutlaka Türkiye’de bir film yapacağım” dedi. Yönetmen Özpetek, son filmi Serseri Mayınlar ile ilgili çok olumlu tepkiler aldığını ve bunun da kendisini mutlu ettiğini söyledi.

Türkiye galası Gaziantep’te

Özpetek filminde İtalyan müziklerini kullanırken final sahnesinde ise Sezen Aksu’nun Kutlama’sını ile bitirmesini ise şöyle açıkladı. “İtalyan müzikleri var. Son sahnede Sezen Aksu’nun sesini kullandım. İtalyan seyircisi için iyi bir sürpriz oldu. Çok beğeniyorlar. İnternete girip sözlerinin anlamını bulmaya çalışıyorlar. Defalarca dinliyorlar. Sezen’i ben de çok beğeniyorum. Amerika’ya uçarken uçakta Kutlama’yı 20 kere dinledim ve beni ağlattı. Çok etkilendim.” Ferzan Özpetek’in ‘Serseri Mayınlar’ filmi 12 Mart’ta İtalya’da, 26 Mart’ta da Türkiye’de gösterime girecek. Filmin Türkiye’deki galası ise Gaziantep’te düzenlenecek.

Altın Ayı bugün sahibini buluyor

Berlin Film Festivali Berlinale’de Altın Ayı Ödülü bugün sahibini buluyor. Yarın Berlinale’de yapılacak ödül törenine çok sayıda ünlü sanatçının da katılması bekleniliyor. Bu yıl 60.’ıncısı düzenlenen Berlineale’de 20 film arasında Altın Ayı Ödülü için Semih Kaplanoğlu’nun Bal filmi de yarışıyor. Bal’da oynayan minik oyuncu Bora Altaş, Alman sinema eleştirmenleri tarafından Berlinale’nin yeni yüzü olarak gösteriliyor. 

Hollywood’un ‘altın oranı’ keşfedildi

GİŞE hasılat rekorları kıran, milyonlarca kişiyi peşinden sürükleyen Avatar gibi Hollywood yapımlarının, birbirine benzer bazı özel kamera açıları sayesinde seyirciyi beyazperdeye kilitlediği ortaya çıktı. ABD’de Cornell Üniversitesi’nden araştırmacılar, 150 sinema filminin sahne sürelerini yedi yıl boyunca tek tek ölçerek, belli uzunluklara sahip sahnelerin izleyiciyi mıknatıs gibi filme çektiği sonucuna ulaştı.

1935’ten 2005’e kadar komedi, aksiyon ve dram türündeki filmlerden özellikle son beş yılda çekilen yapımların hepsinde aynı süre uzunluğuna sahip sahneler olduğu bulundu. Araştırmacılar bu tuhaf benzerliğin 1990’dan önce pek görülmediğini belirtti. Bu da gösteriyor ki, daha önceki yıllara ait filmlerin yönetmenleri bu gizli formülden habersizdi.

İdeal süreyi kullandılar

Araştırma ekibinden Psikolog James Cutting, “Film yapımcıları ilgimizi en çok çekecek ideal süreyi bulma konusunda mesafe kaydettiler, sahnelerin görünme sürelerinin ritmini, dikkatimizin iniş çıkışlarına göre tasarlıyorlar” dedi.

Bu “altın oranı” kullanan filmler arasında Yıldız Savaşları 3, Kusursuz Fırtına (The Perfect Storm), Pretty Woman ve Asi Gençlik (Rebel Without a Cause) gibi unutulmaz gişe hasılatı yakalamış yapımlar da var.

Harry Potter’ın yazarı intihalle suçlanıyor

TÜM dünyada 400 milyondan fazla satan “Harry Potter” serisinin yazarı J.K. Rowling başka bir yazarın eserinden “aşırmakla” suçlanıyor. Yazar hakkında İngiliz mahkemesine, 1987 yılında yayınlanan Adrian Jacobs’un Willy The Wizard (Büyücü Willy) eserinden kaynak göstemeden alıntı yaptığı gerekçesiyle dava açıldı.

Davada “Harry Potter ve Ateş Kadehi” eserinin büyük ölçüde çalıntı olduğu iddia ediliyor. Harry Potter serisini basan Bloomsbury Yayıncılık, yayın haklarına tecavüz iddiasıyla davaya dahil edildi. Jacobs’ın haklarını temsil eden Max Markson, “bunun milyar dolarlık bir dava olduğunu” belirtti.

Rowling’in tüm Harry Potter serisinden yaklaşık 2 milyar TL’nin üzerinde kazandığı tahmin ediliyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sinema

Haberler

Odasını cephaneliğe çeviren hakim Oktay Tabur sessizliğini bozdu

Odasını cephaneliğe çeviren hakim Oktay Tabur sessizliğini bozdu

İstanbul Boğazı, gemi arızası nedeniyle çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı

İstanbul Boğazı, gemi arızası nedeniyle çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı

Gökçek laf attığına bin pişman oldu: Sen bir soytarısın, kes sesini

Gökçek laf attığına bin pişman oldu: Sen bir soytarısın, kes sesini

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title