Haberler

Şimşirgil: "Kimsenin Şüphesi Olmasın, Bu Savaşı Türkiye Kazanacak"

Ünlü tarihçi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Bursa’nın Gemlik ilçesinde verdiği konferansta, “Zeytin Dalı” operasyonunu değerlendirdi.

Ünlü tarihçi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Bursa'nın Gemlik ilçesinde verdiği konferansta, "Zeytin Dalı" operasyonunu değerlendirdi.

Gemlik Belediyesi, Milli Türk Talebe Birliği ve UÜ Evrensel Hukuk Topluluğu iş birliği ile Asım Kocabıyık Kültür Merkezi'nde "Zeytin Dalı" operasyonu konulu konferans tertiplendi. Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil ve Doç. Dr. Oğuz Sadık Aydos'un konuşmacı olarak katıldığı konferansa öğrenciler büyük ilgi gösterdi. "Bu ülkede ilk defa bir adam savaşı seçti" diyerek sözlerine başlayan Şimşirgil, Amerika'nın ve terör örgütlerinin savunucuların, "4 bin TIR silahın orada ne işi var? Kimin için soktu Amerika bu silahları? Çünkü bir tek hedef var; o da Türkiye. Diğerlerinin işi bitti. Tek ayakta kalan ülke sensin, sana da diz çöktürmek istiyorlar" ifadelerini kullandı.

Ahmet Şimşirgil, "Kimsenin şüphesi olmasın, bu savaşı Türkiye kazanacaktır" dedi.

Sultan Abdülhamid Han döneminin siyasi çalkantılarına dikkat çeken Şimşirgil, "İçinde bulunduğumuz dönem, Abdülhamid döneminin aynısıdır. Dönemin insanları o büyük hakanı iyi anlayamadı. Ama şimdi halkımız Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan'ı çok iyi anlıyor ve her zaman onun yanında" dedi. Prof. Dr. Şimşirgil, Osmanlı Devleti'nin bu topraklara son derece önemli bir zenginlik bıraktığını, ancak bu zenginliklerin farkında olunmadığını ifade ederek, "Medeniyetimizin düşmanları 2. Abdülhamid Han'ı tahtan indirip bu zenginliklerin bize miras kalmaması için elinden geleni yaptı. 80 yıl bize kızıl sultan diye öğrettiler. Ama o anlıyoruz ki, o ulu hakandır" diye konuştu.

Doç. Dr. Oğuz Sadık Aydos ise, "Afrin'i bombalayarak YPG'den, PYD'den, PKK'dan temizlememiz iki gün sürmez. Sur tamamen kendi içimizde. Sur'u terör örgütlerinden temizlememiz bir gün sürmezdi, 80 gün sürdü. Ancak Türk Silahlı Kuvvetleri ile emniyet teşkilatı sivil kayıp olmaması için büyük bir hassasiyet gösteriyor. 7 tane PKK'lı yargılamış bir kişi olarak söylüyorum, bu örgüt propagandayı çok iyi bilir. Bu örgüt Amerika'nın en sadık köpeklerindendir. Milli bir mücadele verdiğimiz, Afrin'i çok iyi okumamız, çok iyi görmemiz ve tahlil etmemiz gerekiyor" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Şimşirgil Türkiye Gemlik Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title