Haberler

Silvan'da Faciadan Dönüldü

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde teröristlerce yola tuzaklanan el yapımı patlayıcı, güvenlik güçleri tarafından kontrollü bir şekilde imha edildi.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde teröristlerce yola tuzaklanan el yapımı patlayıcı, güvenlik güçleri tarafından kontrollü bir şekilde imha edildi. Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığınca vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, her türlü terör eylemlerinin engellenmesi amacıyla gerekli tedbirlerin alınmasına devam edildiği belirtildi. Açıklamada, "Bu kapsamda dün Silvan ilçesi Oğuzlar mevkisi arasında mayın ve el yapımı patlayıcı araması icra edilmiştir. Çalışma sırasında saat 13.30 sıralarında Kasımlı mevkisinde 1 adet RF komutalı ateşleme anahtarı (telsiz, devre kartı, tol serisi cihaz), 3 adet 8'li pil bloğu ve 2 adet akım arttırıcıdan oluşan ateşleme tertibatı, yaklaşık 600 metre uzunluğunda elektrik kablosu, 30 litrelik bidon içerisinde benzin, mazot, tiner karışımı ve 1 adet 30 kilogram jelikan bidon ile 6 adet mutfak tüpüyle hazırlanmış yaklaşık 500 kilogram amonyum nitrat karışımından oluşan patlatılmaya hazır el yapımı patlayıcı düzeneği tespit edilmiştir. Ayrıca teröristlerin el yapımı patlayıcı düzeneğini gizlemek maksadıyla kullandığı değerlendirilen 10 kilogram çimento ve 10 kilogram alçı bulunmuştur. Cumhuriyet Savcılığının talimatı doğrultusunda söz konusu patlayıcı düzeneğinin emniyetli bir şekilde imha edilebilmesi maksadıyla Diyarbakır-Silvan karayolu trafiğe kapatılarak Patlayıcı Madde İmha Timi tarafından saat 13.55 sıralarında yerinde tahrip edilmiş, delil olabilecek bulgular muhafaza altına alınmıştır. Patlatma sonrasında Diyarbakır-Silvan karayolu emniyetli bir şekilde trafiğe yeniden açılmıştır. Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması, teröristle mücadele harekatı kapsamında yürütülen çalışmalara artan bir azim ve kararlılıkla devam edilmektedir" denildi.

(İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Oğuzlar Silvan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title