Haberler

Silivri'de kavgada hayatını kaybeden gencin ailesi ve yakınları adliye önünde bir araya geldi

Güncelleme:

Silivri'de bıçaklı kavgada hayatını kaybeden 23 yaşındaki Mertcan Kaya ve yaralanan kardeşi Metehan Kaya'nın ailesi, Silivri Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yaptı.

Silivri'de bıçaklı kavgada hayatını kaybeden 23 yaşındaki Mertcan Kaya ve yaralanan kardeşi Metehan Kaya'nın ailesi, Silivri Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yaptı.

Ayakta güçlükle duran Mertcan ve Metehan Kaya'nın babası Akın Kaya, konuşamayacağını belirterek, hazırladığı metnin okunmasını istedi. Gümüşhane Şiran Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Serkan Kaya tarafından okunan metinde şu görüşlere yer verildi:

"Bir oğlumun öldüğü, bir oğlumun ölümle mücadele ettiği bu vahşeti kimler yaşattıysa Allah'ından bulsun. Benim ilk andan itibaren tek bir isteğim vardı, o da adaletin yerini bulmasıydı. Devletimizin tüm birimlerinden Allah razı olsun. Soruşturmayı itinayla takip ettiler. Bir nebze de olsa içime su serptiler. Ben oğullarımın kanı yerde kalsın istemiyorum. Devletimizin ve kanunların tüm suçlulara hak ettikleri cezaları vereceğine güvenim ve itimadım tamdır. Bu olayın peşini ne ben ne de devletimizin bırakmayacağına sonsuz inanıyor ve güveniyorum. Tanıyan ve tanımayan herkese bana ve eşime destek verdikleri için teşekkür ediyorum."

Anne Filiz Kaya da "Yarası kapanmaz acılar ve üzüntüler içerisindeyim. Türkiye Cumhuriyeti adaletine güveniyorum." diye konuştu.

Aileye destek veren Gümüşhane Şiran Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Serkan Kaya, açıklama için bir araya gelen kalabalığa işaret ederek, "Bu güzide kalabalığın 23 yaşında toprağa verilen Mertcan Kaya'nın düğününde, askerlik eğlencesinde toplanmasını isterdik. Biz burada ne söylersek Mertcan'ı geri getiremeyeceğiz." dedi.

Silivri Adalet Sarayı önünde adaleti aradıklarını dile getiren Kaya, "Biz gençlerimizi geleceğe dair fikir projeleri ile değerlendirmek isterken, maalesef 23 yaşında bir genci toprağa verirken, aynı yaş grubunda insanlar da cezaevinde. Biz caydırıcılık istiyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Kaya ailesi adına konuşan Avukat Tuncay Demir de toplumun ailenin yaşadığı acı etrafında kenetlendiğini belirterek, faillerin adalete teslim edilmiş olması, delillerin büyük oranda toplanmasının acılarını büyük oranda hafiflettiğini ifade etti.

Silivri'de iki grup arasında 17 Mayıs'ta yaşanan kavgada, bıçakla yaralanan Mertcan Kaya yaşamını yitirmiş, kardeşi Metehan Kaya ise yaralanmıştı. Olay sonrası 8 kişi tutuklanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Serkan Kaya Gümüşhane Şiran Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title