Haberler

Silivri'de Devam Eden Darbe Girişimi Davaları

AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, Silivri'de devam eden darbe girişimi davalarına ilişkin, "Söylemler aynı, inkar politikaları aynı. Onlar ne yaparlarsa yapsın; 15 Temmuz milli irade zaferidir.

AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, Silivri'de devam eden darbe girişimi davalarına ilişkin, "Söylemler aynı, inkar politikaları aynı. Onlar ne yaparlarsa yapsın; 15 Temmuz milli irade zaferidir. 15 Temmuz milletin destanıdır. Sonuçlanana kadar davaların takipçisi olacağız." dedi.

AK Partili bazı milletvekilleri, Silivri Cezaevi İnfaz Kurumları Yerleşkesinin karşısındaki duruşma salonun görülen darbe girişimi davaları takip etmek için Silivri'ye geldi.

Duruşmalara verilen arada basın mensuplarına açıklamada bulunan AK Parti İstanbul Milletvekilli Kaynarca, Silivri'deki darbe girişimi davalarını izlemeye devam ettiklerini kaydetti.

Duruşmalarda, söylemlerin aynı, inkar politikalarının aynı olduğuna işaret eden Kaynarca, "Onlar ne yaparlarsa yapsın; 15 Temmuz milli irade zaferidir. 15 Temmuz milletin destanıdır. Sonuçlanana kadar davaların takipçisi olacağız." diye konuştu.

AK Parti Kocaeli Milletvekilli Zeki Aygün de bu davaları takip etmelerinin, hem millet hem de şehitler için önemli bir görev olduğunu söyledi.

Darbe girişiminde şehit olanlara Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyen Aygün, "Burada, gördüklerimizi, çok masumane göstermeye çalışıyorlar. Ümitleri kesilince birbirlerini ifşa etmeye başladılar." ifadelerini kullandı.

"Burada bir senaryoya tanıklık yapıyoruz"

AK Parti Sakarya Milletvekili Mustafa İsen ise "Burada bir senaryoya tanıklık yapıyoruz." dedi.

İsen, sanıkların "üç maymun"u oynamaya devam ettiğini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Oysa ortada çok net deliller var. Yüzlerce insanın şehadeti var bu olaylar neticesinde. Hakimlerimiz, tahriklere kapılmadan hukuk kurallarına uygun olarak bir devlete yakışacak çerçevede davaların sürdürülmesini sağlıyorlar. Yakın zamanda hak edenler hak ettikleri cezaları alacaklardır."

AK Parti Kocaeli Milletvekilli Radiye Sezer Katırcıoğlu, darbe girişimi davalarını yakından takip etmeye çalıştığını söyledi.

Katırcıoğlu, milletvekilleri olarak davaların sonuna kadar takipçisi olacaklarını vurgulayarak, "Davalarda gördüğüm ortak tutum; bunlar hiçbir şey yapmamışlar... Silahla ateş etmelerine rağmen, 'o ben değilim, ateş eden ben değilim' gibi bir tutum içerisindeler. Her ne yaparlarsa yapsınlar, ben buradan tüm halkıma sesleniyorum; onların yaptıkları yanlarına kar kalmayacak." ifadelerini kullandı.

AK Parti Tekirdağ Milletvekilli Ayşe Doğan da terör örgütü mensuplarının her zaman korkak ve sinsice hareket ettiğini belirterek, "Yine hep bir ağızdan, belli ki talimatlar bunlara bir şekilde geliyor, aynı şekilde masum edebiyatını uygulamaya çalışıyorlar. O gün yapılanlar, yanlarına kar kalmayacaktır." dedi.

AK Parti İstanbul Milletvekilli Fatma Benli ise duruşmalarda sanıkların ifadeleri dinlenildiğinde, bunların darbe girişiminden habersiz olduklarını belirttiklerini aktardı.

Bunun kabul görecek bir durum olmadığını vurgulayan Benli, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Çünkü nizami kapılarından kimin hangi saatlerde içeride ne yaptığı ve daha önce yapılan planlar, hatta iddianamede bile, devam eden WhatsApp görüşmelerinde bile, onların darbeyi nasıl planladıkları açıkça ifade ediliyor. Şu an tanıkların ifadelerinden anladıklarımız; aynı motivasyona ve aynı yalana dayalı olan, aynı hiçbir somut temele dayalı olmayan motivasyonların devam ettirilmesi. Bu davalar bizim için çok önemli."

Kaynak: AA / Güncel

Tülay Kaynarca İstanbul Ak Parti Politika Güncel Haberler

title