Haberler

Şile İlçe Milli Eğitim Müdürü saçı maviye boyalı öğrenciye Zafer Bayramı şiirini okutmadı iddiası

Güncelleme:

İstanbul Şile'de düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özen'in bir lise öğrencisine saçının ön tarafı maviye boyalı olduğu için Zafer Bayramı şiirini okutmadığı iddia edildi. Duruma isyan eden ve yasal yollara başvuracağını söyleyen baba Koray Cengiz, Özen'in oğluna "Bu saçla okutamam sana" dediğini aktardı.

Haberler.com Özel Haber

Şile'de yapılan 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerinde, bir lise öğrencisinin saçının ön tarafı mavi boyalı olduğu için Şile İlçe Milli Eğitim Müdürü tarafından kürsüde şiir okumasına izin verilmediği iddia edildi.

"OĞLUMUN SAÇININ ÖNÜ BOYALI OLDUĞU İÇİN OKUTMADI"

Olayın gündem olmasının ardından Haberler.com olarak ulaştığımız öğrencinin babası Koray Cengiz, iki çocuğuyla birlikte bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerine katıldığını ve başlarına böyle bir olay geldiğini ifade etti. Sözlerinin devamında olayı anlatan baba Cengiz, "Biz çocuklarımla her törene katılırız, bugün de öyle oldu. Öğretmenleri çocuklarımı şiir okumaları için seçmiş. Çocuklar 3-4 gündür hazırlanıyorlar. Bugün de tören alanına gittik ve çocuklarımı kürsü tarafına bıraktık. Daha sonra baktım oğlum bana doğru geliyor. 'Ne oldu?' dedim. Çocuğum bana, 'Baba bana okutmuyor, saçım boyalı olduğu için" dedi, ben de patladım tabi. Benim tepkim üzerine ilçe milli eğitim müdürü 'Okusun bari' deyince bu defa da ben kabul etmedim." dedi.

"YASAL YOLLARA BAŞVURACAĞIZ"

Şile İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özen'in oğluna, "Bu saçla okutmam sana" dediğini ve oğlunun olaydan dolayı çok üzüldüğünü belirten baba Koray Cengiz, yasal yollara başvuracağını ifade etti.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Şile Haberler

Bakmadan Geçme

Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (24)

KARGOCU:

Bence müdür haklı. Ne o mavi saç. Öğrencimisin yoksa soytarımı ?

61
35
yanıtYanıtla
Sanane Adımdan :

İyi yapmış bide yasal yollara başvurucaz diyor

28
20
yanıtYanıtla
İsimsiz :

Sana çok net konuşacağım. SANANE ! Saç renginden dolayı öğrencinin eğitim hakkını alamazsın. Burada öğrencinin babası çok haklı. Evrimini tamamlamamış insan kişisi...

yanıt0
yanıt0
Askin Gözyaşları:

dünya uzat çağını yaşıyor biz halen kılda keramet arıyoruz. okulda askerde saç temiz mi diye merak eden olmaz. şeklinde şemalinde takılı kalırız. kabak tarlası gibi saç istiyorlar

11
17
yanıtYanıtla
Funk You :

Hiç bir amerikan fransız ingiliz özel okullarında çocukların böyle absürt saç madellerine izin yoktur. Aileler çocuklar şirin oldukları için hafif saç bırakırlar. Öğretmen görüş yetisini engellediği için uyarır. Bizde aileler çocukları futbolcu imajıyla tabir edilen tuhaf kişilik sorunu olarak adlandırılan garip sokak trendini benimsiyorlar, çok yanlış. Aile aslında kendi hatasını başkasına yüklüyor. O çocuk üzülmüştür ama ders almıştır. Yarın bir mevki sahibi olduğunda anlayacaktır.

14
10
yanıtYanıtla
İsimsiz :

Burada öğrenci tamamen haklı. Kimsenin saç rengine karışamazsın. Ve o saydığın ülkelerin çocuklarında da böyle kişiler var. Hadi diyelim ki onlarda böyle kişiler yok. Bu olmaması gerektiğini göstermez. Birinin saç rengini değiştirmek istemesi gayet normal bir şey ve kimsenin karışmaya hakkı olmaz. Osmanlı'daki insanlardan bile daha geri kafalısın.

yanıt0
yanıt0
Ahmet Gündoğdu:

dogru olanı yapmış.ME.MD.sende adam gıbı ögrencı gıbı gönder okula.ne bu rezalet bır de uste cıkmaya calışıyorsun,gıt kıme şıkayet edersen et.böyle anlamlı bır gunde soytarı gıbı ögrencı olmaz.bu ne rezalet ya.bu yaşta örnek babaya bak.

19
5
yanıtYanıtla
zeynep aydog:

la sanki çok büyük bir şey evet müdür çook iyi yapmış herşeye karşı bir toplum olduk öğrenci dedğin öğrenci gibi olmalı saç boyatmak nedir herşeyi doğal gösterdikleri için artık öğretmen hiç birşey diyemez hale geldineymiş öğrenci dokunulmazmış neymiş düşük not vermeyin neymiş karışmayın acaba niye ÖĞRETMEN YADA MÜDÜR karışamıyor herkes yerini bilse zaten bu memleket güzel olurdu

10
9
yanıtYanıtla
İsimsiz :

Öncelikle yazdığın nerdeyse her şey konuyla alakasız. Ayrıca sırf dış görünüşü farklı diye bir öğrenciyi eğitimden mahrum bırakamazsın. Saçı mavi diye öğrenciye şiir okutmamanın. Bir kadına baş örtüsü taktı diye saldırmaktan TAM ANLAMIYLA HİÇBİR FARKI YOK !

yanıt0
yanıt0
Kenan Tetik:

Çok iyi yapmış okutmamakla

13
4
yanıtYanıtla
Tüm 24 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title