Haberler

Şike Davasında Yeniden Yargılamaya Hukukçu Yorumu

Hukukçular Birliği Vakfı Başkanı Avukat Alaaddin Varol, Şike davasında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın yeniden yargılanmasına ilişkin, “Bugün Aziz Yıldırım’ın da yargılandığı şike davası AYM tarafından hak ihlali nedeniyle bozulmuş bir dava. Kanımızca bu AYM’nin verdiği karar yerinde.

Hukukçular Birliği Vakfı Başkanı Avukat Alaaddin Varol, Şike davasında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın yeniden yargılanmasına ilişkin, "Bugün Aziz Yıldırım'ın da yargılandığı şike davası AYM tarafından hak ihlali nedeniyle bozulmuş bir dava. Kanımızca bu AYM'nin verdiği karar yerinde. Aziz Yıldırım'ın yeniden yargılanması kesinlikle gerekiyordu" dedi.

Şike davasında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın yeniden yargılanmasına bugün başlandı. Yıldırım'ın yeniden yargılanmasıyla ilgili Hukukçular Birliği Vakfı Başkanı Avukat Varol, "Ülkemizde özel yetkili mahkemeler ve özel yargılama yapan savcılar kurulduğu günden bugüne kadar sürekli tartışıldı. Bu tartışmaların sonucunda da bu mahkemeler ve bu savcılıklar tamamen ortadan kaldırıldı. Bu mahkemelerin verdikleri dinleme kararları, bu mahkemelerin verdikleri ceza kararlarının tamamı şaibeli pozisyona geldi. Şuanda bu kararların tamamı üzerinde şüphe var" diye konuştu.

"AZİZ YILDIRIM'IN YENİDEN YARGILANMASI KESİNLİKLE GEREKİYORDU"

Avukat Varol, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bunların meşhur olanı 'Ergenekon'dur, 'Balyoz'dur, 'Şike'dir, 'Hanefi Avcı'dır, 'Nedim Şener'dir, 'Ahmet Şık'dır, bunların hepsi medyaya yansıdığı için bunlarla ilgili itirazlar Anayasa Mahkemesine yapıldı. AYM bunlarla ilgili yeniden burada ciddi anlamda delillerin değerlendirilmediği, savunmaların gerekli yapılmadığı tarzında yaklaşımlarla kararları bozdu. Kararlar bozulunca doğal olarak yeniden yargılanılması gerekiyordu. Şike davası da bunlardan bir tanesi. Bugün Aziz Yıldırım'ın da yargılandığı şike davası AYM tarafından hak ihlali nedeniyle bozulmuş bir dava. Kanımızca bu AYM'nin verdiği karar yerinde. Aziz Yıldırım'ın yeniden yargılanması kesinlikle gerekiyordu. Bugün ilk yargılaması yapıldı. Daha bağımsız, daha özgür savunmaların yapıldığı, delillerin değerlendirildiği bir yargılama olacak kanısındayım. İnşallah bu yargılama sonucunda adalet tamamen yerini bulur. Aziz Yıldırım ceza alacaksa da ceza alır, beraat edecekse de beraat eder ama bir defa kamuoyunda şu iddiaların ortadan kalkması lazım. Yani Aziz Yıldırım, silahlı terör örgütünden yargılamaya başlanmıştı. İlk soruşturma onunla başlamıştı. Aziz Yıldırım'ın silahlı örgütle alakası yoktu. Şike tartışılabilir vardır, yoktur, ceza alır, ceza almaz o işin ayrı boyutu ama bir örgütlü yapıdan bahsetmek kanımca uygun değil."

"KİMLER DİNLENMİŞSE BUNLARA DA MAHKEMELER TARAFINDAN TEBLİGAT GÖNDERİLMESİ GEREKİYOR"

Vakıf olarak bir yazı hazırladıklarını kaydeden Varol, "Bu özel yetkili mahkemelerin, özel yetkili savcıların sadece bu meşhur dosyalarla ilgili değil, bugüne kadar verdikleri kararların tamamının gözden geçirilmesi gerekiyor. Verilen dinleme kararlarının tamamının yeniden gözden geçirilip, kimler dinlenmişse bunlara da mahkemeler tarafından tebligat gönderilmesi gerekiyor. 1 milyon 200 bin kişi dinlenmiş ama hiç kimseye tebligat gitmemiş, bu tebligatların giderilmesi yönünde önümüzdeki haftalarda gerek Meclisi gerek yargıyı duyarlılığa davet edeceğimiz bir yazımızda olacak" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Alaaddin Varol Aziz Yıldırım Fenerbahçe Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title