Haberler

Siirt'te Restorasyonu Tamamlanan 112 Yıllık Cami

Siirt'te Vakıflar Genel Müdürlüğünün kültür ve tescil envanterindeki 112 yıllık Şeyh Muhammed El Münkedir Camisi, restorasyonun ardından yeniden ibadete açıldı.

Restorasyonu tamamlanan Vakıflar Genel Müdürlüğünün kültür ve tescil envanterindeki 112 yıllık Şeyh Muhammed El Münkedir Camisi'nin açılışı amacıyla düzenlenen tören, Kur'an-ı Kerim'i tilavetiyle başladı.

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında Siirt Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın, törende, kentin ilim, kültür ve medeniyet şehri olduğunu söyledi.

Kentin ilim, kültür ve medeniyet noktasında önemli olduğunu aktaran Taşkın, şöyle konuştu:

"Güzel camimizi restorasyonundan sonra ramazan arifesinin bereketiyle Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle ve burada meftun bulunan Allah dostunun manevi huzurunda tekrar açıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Ecdadımız bu camileri içine ruhunu da katarak yapmış. İnşallah bize de buraların ruhunu yalnız bırakmak suretiyle sıkmak değil buraları doldurmak düşer. Özellikle çocuklarımızla gençlerimizle günün her anıyla bu camilerin ruhunu devam ettirmeyi nasip etsin."

Bitlis Vakıflar Bölge Müdürü Sait Sancar da camiyi yeniden ibadete açmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Caminin restorasyonuna 460 bin lira harcandığını, caminin içi ve çevresinin daha ferah hale getirilmesi için ibadethanenin bitişiğindeki iki evin satın alındığını dile getiren Sancar, caminin yaklaşık 500 cemaat kapasiteli olduğunu bildirdi.

İl Müftüsü Faruk Arvas ise camilerin önemine değinerek dua okudu. Daha sonra cami ibadete açıldı.

Törene Vali Yardımcısı Yunus Koç ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Ceyhun Siirt Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title