Haberler

Şifa Üniversitesi'nde Beyaz Önlük Heyecanı

Şifa Üniversitesi, 2013-2014 eğitim öğretim yılında üniversiteye başlayan öğrencilerine törenle beyaz önlüklerini giydirdi.

Şifa Üniversitesi, 2013-2014 eğitim öğretim yılında üniversiteye başlayan öğrencilerine törenle beyaz önlüklerini giydirdi. Bu törenle mesleğe ilk adımlarını atan öğrenciler, büyük heyecan yaşadı.

Şifa Üniversitesi, sağlık alanında eğitim hizmeti veren tematik bir üniversite olduğu için tüm öğrencilerine beyaz önlük giydiriyor. Sağlık mesleğine kabul edilmenin sembolü olarak görülen beyaz önlük giyme törenleri, tıp ve sağlık bilimleri öğrencileri için büyük önem taşıyor. Şifa Üniversitesi'nde düzenlenen törenle Tıp ve Diş Hekimliği fakülteleri ile Sağlık Bilimleri Fakültesi'nin Hemşirelik, Fizyoterapi, Beslenme ve Diyetetik bölümlerine bu yıl başlayan öğrencilere beyaz önlükleri giydirildi.

Konferans salonunda düzenlenen törene; Şifa Sağlık Grup Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ateş, Şifa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Erdoğan, fakülte dekanları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Tören Şifa Üniversitesi öğrencilerinden oluşan müzik gruplarının verdiği mini konserle başladı. Konserin ardın ise TÜBİTAK tarafından projeleri kabul gören Şifa Üniversitesi öğrencileri; Kübra Sonat, Talha Özüdoğru, Feyzi Kolan, Gizem Yılmaz, Jale Demir, Büşra Gönen, Hatice Kübra İnce, Fatma Karakoç ve Tarık Alay'a teşvik ödülleri sunuldu.

750 YATAKLA SAĞLIK EĞİTİMİNE DESTEK

Törende öğrencilere hitap eden Şifa Sağlık Grup Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ateş, beyaz önlük giymeyi, ustanın çırağa el vermesine benzeterek, "Öğrencilerimiz için mesleğe adım atma anlamına gelen beyaz önlük giyme töreni geleneği; aslında çok eskilere dayanıyor. Osmanlı'daki 'el verme' olayına da böyle bakabiliriz" dedi.

Prof. Dr. Ateş, Şifa Üniversitesi'nin 3 yıllık bir üniversite olmasına karşın, 5 bölümün 4'ünda Türkiye birincisi olduğunu da hatırlatarak, "Şu anda 500 yataklı üniversite hastanelerimizle öğrencilerimizin pratik eğitimine destek oluyoruz. Bu yılın ekim ayı itibariyle yatak kapasitemiz 750'ye çıkacak, böylece Türkiye'nin en yüksek yatak kapasitesine sahip vakıf üniversitesi olarak, hizmetlerimizi sürdüreceğiz" dedi.

SAĞLIĞA PAHA BİÇİLEMEZ

Şifa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Erdoğan ise konuşmasında sağlığın önemine vurgu yaptı. Prof. Dr. Erdoğan, "İnsan sağlığının değeri parayla pulla ölçülemez. Çünkü bu beden parayla pulla satın alınamıyor" dedi. Meslek hayatından bazı anılar paylaşarak öğrencilere insan sağlığının önemini anlatan Prof. Dr. Erdoğan, "Önlükleriniz beyaz olduğu gibi yürekleriniz de beyaz olsun. Size emek veren hocalarınızın hepsine tek tek teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki 15- 20 sene içinde sizler doçent, profesör olup buralarda görev yapacaksınız" temennisinde bulundu.

ERASMUS STAJLARI BAŞLIYOR

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Vural ise konuşmasında; Hemşirelik, Beslenme ve Diyetetik ile Fizyoterapi alanında yüksek lisans programlarının başladığını duyurdu. Vural, "Ayrıca Hemşirelik ile Beslenme ve Diyetetik doktora programlarımız kabul edildi. Fizyoterapi doktora programımızı da YÖK'e sunduk, cevap bekliyoruz. Gelecek yıl 4. sınıf öğrencilerimizin, özel öğrenci statüsünde yüksek lisans programına başlayabileceklerinin de müjdesini vermek istiyorum. Ayrıca ERASMUS beyannamemiz kabul edildi. Avrupa'da bazı üniversitelerle bu konuda anlaşmalarımızı yapıyoruz. Öğrencilerimiz yaz stajlarını Avrupa'daki anlaşmalı üniversitelerde yapabilecekler" diyerek üniversite ile ilgili birçok yeni gelişmeyi öğrencilerle paylaştı.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarsılmaz ile Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Hüseyin Yılmaz da birer konuşma yaparak öğrencilere meslek yaşamlarında başarı dilediler.

Konuşmaların ardından Şifa Üniversitesi birinci sınıf öğrencilerine törenle beyaz önlükleri giydirildi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yusuf Erdoğan Gizem Yılmaz Mehmet Ateş Jale Demir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (REAL MADRİD-CADİZ) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Vanspor çekildi mi neden çekildi? Vanspor - Bursaspor maçında ne oldu? İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 20 Mayıs hangi burç? 20 Mayıs'da doğanlar hangi burç oluyor? 20 Mayıs tarihi hangi burç olur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title