Haberler

Şiddetli Yağış Hayatı Felç Etti... Dereler Taştı, İş Yerleri Sular Altında Kaldı

Şiddetli yağış hayatı felç etti.

Şiddetli yağış hayatı felç etti... Dereler taştı, iş yerleri sular altında kaldı

-Sitede ikamet eden yaklaşık 10 kişinin kurtarılmayı beklediği öğrenildi

MERSİN - Mersin'in Silifke ilçesinde etkili olan aşırı yağış nedeniyle dereler taştı. İşyerleri, evler ve araçlar sular altında kalırken, evinde mahsur kalan hamile kadın ise itfaiye ekiplerince kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre, il genelinde etkili olan yağış nedeniyle kent merkezi ve ilçelerdeki bazı caddelerde su birikintileri oluştu. Atakent Mahallesi'nde Kuruçay Deresi'nin taşması sonucu bölge su altında kaldı. İlçeye bağlı Susanoğlu Mahallesi'ndeki derenin taşmasıyla evinde mahsur kalan hamile bir kadın itfaiye ekiplerince merdivenle kurtarılırken, sitede ikamet eden yaklaşık 10 kişinin ise kurtarılmayı beklediği öğrenildi. Otellerin olduğu bölgeden denize doğru akan sular ise beraberinde araçları da sürükledi. Mahalledeki Susanoğlu mevkisinde de zemin katlardaki çok sayıda iş yeri ve evi su basarken, vatandaşlar suları tahliye etmek için çalışma başlattı. İl merkezinde sabahtan bu yana devam eden yağış nedeniyle trafikte aksamalar oluştu. Bazı kavşaklarda yoğunluk yaşanırken, kimi noktalarda da trafik kazaları meydana geldi.

Atakent Mahalle Muhtarı Alper Doğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, şiddetli yağışların etkisiyle bölgede taşkınların oluştuğunu, ev ve iş yerlerinin sular altında kaldığını belirterek, "Zararın boyutu sular çekilince belli olacak. Mahalle sakinlerine geçmiş olsun. Vatandaşlar zararların giderilmesini bekliyor." dedi.

Öte yandan, Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, Mersin Büyükşehir Belediyesi MESKİ Kanalizasyon Dairesi Başkanı Mustafa Terzi, Mersin Büyükşehir Belediyesi İşletmeler Daire Başkanı Alirıza Özdemir, AK Parti Silifke İlçe Başkanı Mustafa Çetin, MHP Silifke İlçe Başkanı Levent Nogay da taşkının olduğu bölgeye giderek incelemelerde bulunup, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

Bölgede, Mersin Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin çalışması devam ediyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Kuruçay Atakent Silifke Genel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title