Haberler

Şiddet Komisyonunda "İddaa" Tartışması

TBMM Çocuklar ve Gençler Arasında Artan Şiddet Eğilimleri ile Okullarda Yaşanan Şiddet Olaylarını Araştırma Komisyonu'nda "İddaa" Reklamı Tartışması Yaşandı. Komisyon Başkanı Halide İncekara, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün Faaliyetlerinin Tanıtıldığı Ajanda da "İddaa" Reklamının Yapılmasına, "Biz Ne Önlemek İçin Buradayız. Anlamak Mümkün Değil" Diye Tepki Gösterdi.

TBMM Çocuklar ve Gençler Arasında Artan Şiddet Eğilimleri ile Okullarda Yaşanan Şiddet Olaylarını Araştırma Komisyonu, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay'ı dinledi.

Komisyonda, bilgi için üyelere dağıtılan ajanda ve kitapçıklar tartışma konusu oldu. Komisyon Başkanı, AKP İstanbul Milletvekili Halide İncekara, genel müdürlük faaliyetlerinin yer aldığı ajandada "iddaa" reklamının yer aldığını söyleyerek, "Biz burada ne yapmaya çalışıyoruz. Gençlerin okuyacağı ajanda da şans oyunları ilanı var, anlamak mümkün değil" diye tepki gösterdi.

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Atalay, "Tasarruf tedbirleri var biliyorsunuz. Reklamı ya Efes Pilsen'den alacaksınız ya da böyle" dedi.

CHP'Lİ İNCE: KUMAR HARAM

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin "Kumar haramdır" sözleri komisyonun AKP'li üyelerini güldürürken, İnce, "Ben buna inanıyorum, sizi bilemem" yanıtını verdi.

Genel Müdür Mehmet Atalay, şans oyunları reklamına yönelik eleştirilerin devam etmesi üzerine, "18 yaşından küçüklere iddia oynatılmasını yasaklıyorsak, 18 yaşından küçüklere bahis oynatan bayileri kapatıyorsak, küçüklere hitap ettiğimiz yerlerde de bunu kullanmamak gerek" dedi.

CHP'LİLER ERDOĞAN'IN FOTOĞRAFINA TEPKİ GÖSTERDİ

CHP Denizli Milletvekili Mustafa Gazalcı ise, Genel Müdürlüğün üyelere dağıttığı ajanda da 5, "Yeni Ufuklara Doğru" adlı kitapçıkta ise, 19 adet Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ait fotoğraf bulunduğunu belirterek, "Hadi Başbakan, 3-4 tane olur ama 19 tane. Benim genel başkanım her sabah spor yapıyor. 19 fotoğraf normal mi? Devlet parası ile siyasi propagandaya dönüştürülürse, kantarın topuzu kaçarsa olmaz" diye tepki gösterdi.

CHP'li İnce de, "Ajandanız fotoğraf albümü gibi olmuş. Vekaleten görevdesiniz. 1. sınıf hamur kağıt. Siz gideceksiniz başkasının fotoğrafını koyacaksınız. Olmaz böyle şey" dedi.

Komisyon Başkanı İncekara, "Canım fotoğrafını basmayacak mı? Nesil, iş yapanları görmeli. İster Tayyip Bey olsun, ister Deniz Bey olsun" diyerek Atalay'a destek verirken, Genel Müdür Mehmet Atalay, CHP'lilere, "Deniz beyin de iki fotoğrafı var. İstemiyorsanız kendi fotoğraflarımı kesebilirim" karşılığını verdi.

İNCEKARA: SAÇINI BAŞINI YOLACAKSIN

Komisyon Başkanı İncekara, gençlik kamplarından yararlanan öğrenci sayısının 7 bin olduğunu öğrenince, "Gençlik konusunda hepimiz delirmiş durumdayız. 4 binle 7 binle olmaz. Gerekirse ceketlerinizi çıkaracaksınız, saçınızı başınızı yollayacaksınız" dedi.

ÖVÜNECEK HALİMİZ YOK

Genel Müdür Mehmet Atalay, komisyon üyelerine bilgi verirken ise, "7 bin kişiye kamp yaptırıyoruz diye, 130 gençlik merkezimiz var diye övünecek halimiz yok. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü buradan Cizre, İpsala, Anamur'u göremiyor. Haymana'yı da göremiyor. Ankara Sincan'ın arka sokaklarını da göremiyoruz" dedi.

NADİA KOMANACHİ'Yİ ÖRNEK GÖSTERDİ

Beden Eğitimi ders sayısının yetersiz olduğunu belirten Atalay, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) ilk ve ortaöğretimde ders sayısının 4'e çıkarılması konusunda prensipte karar aldığını, Talim Terbiye Kurulu'nun çalışma yürüttüğünü belirterek, "İlkokul birinci sınıftan itibaren beden eğitimi öğretmeni ders verecek. Küba'da boksa başlama yaşı 4 olabiliyor. Nadia Komanachi'li Romanya spora 2, 3 yaşında başlıyor. Yeter ki zararlı alışkanlıkları olmasın, vatan haini, irticacı, bölücü olmasın. En sağdan sola kadar aykırı, ideolojik görüşlere de sahip olsa tüm gençlere sahip çıkılmalı" dedi.

HARÇLIK KESMEK ŞİDDET YARATIYOR

Komisyonda dağıtılan Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü raporunda ise, okulda öğrenci ve öğretmenler arasında karşılıklı şiddet görüldüğü belirtilirken, gençlerin aile içi şiddetin parçası olduğu, şiddetin okul ve aile dışına taştığı bildirildi. Rapora göre, "aile içinde, okulda ve arkadaşlar arasında birey olarak kabul edilmemek ve saygı görmemek" gençler arasında şiddet eğilimlerini ortaya çıkarıyor. "Sınıf-statü farkı, sosyalleşme yetersizliği, yoğun eğitim programı ve sınav sistemi" de şiddete neden oluyor.

Şiddete engel olmak için kullanılan yaklaşımların da şiddete neden olduğunun belirtildiği raporda, buna örnek olarak "sıkı denetim, harçlık kesintisi ve yasaklama" gösterildi. Raporda, "Şiddet uygulanan çocuklara yönelik verilen bedensel cezalar ve korkutma yöntemleri yanlış bir yaklaşımdır. Öğrenciler daha kavgacı ve saldırgan hale gelmektedir. Bedensel cezaların olumsuz sonuçlarının başında akademik performans düşüklüğü, okul ve evi terk, evden kaçma, silik kişiliğin oluşması gelmektedir" denildi.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title