Haberler

Sibel Can, Annesinin Anısına Onardığı Okulun Açılışında Duygulu Anlar Yaşadı

Ünlü Ses Sanatçısı Sibel Can, Van'ın Çatak İlçesi Atlıhan Köyü Büyükağaç Mezrasında Annesinin Anısına Onarımını Üstlendiği Okulun Açılışına Katıldı. Can, Açılışta Duygusal Anlar Yaşadı.

Ünlü ses sanatçısı Sibel Can, Van'ın Çatak ilçesi Atlıhan köyü Büyükağaç mezrasında annesinin anısına onarımını üstlendiği okulun açılışına katıldı. Can, açılışta duygusal anlar yaşadı.

İstanbul'dan Türk Hava Yolları tarifeli uçağı ile Van'a gelen Sibel Can, eşi Sülhi Aksüt ve oğlu Engincan ile birlikte Tuvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı (TÖÇEV) ile özel bir televizyon kanalının organize ettiği 'Yaşasın Okulumuz Kampanyası' çerçevesinde onarımını üstlendiği Büyükağaç Mezrası Emine Gülsezer Cangüre İlköğretim Okulu'nun açılış törenine katıldı. Annesi Emine Gülsezer Cangüre anısına 2 derslikli okul ve lojmanın onarımını üstlenen Sibel Can, açılış töreni için geldiği köyde küçük

adaşını görünce kısa süreli bir şaşkınlık yaşadı. Yaklaşık 40 bin YTL harcayarak onarımını üstlendiği okulun ikinci sınıfında okuyan 8 yaşındaki Sibel Can isimli kız öğrenciyi gören ünlü sanatçı adaşı ile bir süre sohbet etti. Ünlü sanatçı, Sibel Can isimli öğrenciye bir cumhuriyet altını hediye etti. Minik Sibel Can ise ünlü adaşına çiçek hediye etti. Ünlü sanatçı Sibel Can, küçük adaşına, "İlk defa Sibel Can ile karşılaşıyorum" dedi.

Okul açılışına katılan Sibel Can, bu hayırlı işi yapmasına vesile olan TÖÇEV Başkanı Ebru Uygun'a minnet duyduğunu söyledi. Sibel Can, ömrü yettiği sürece bu tür hayır işlerini devam ettireceğini belirterek, "Türkiye'nin öbür ucunda, burada sizlerle göz göze, gönül gönüle olmak beni çok heyecanlandırdı. Bir sürü farklılığı bir anda yaşıyorum şuan, ağlamamam lazım. Çünkü çok gururluyum. Van'da böyle bir kampanyanın içinde olmaktan çok onur duyuyorum. Ebru hanıma en çok ihtiyacı olan yerde bu kampanyaya

destek vermek istediğimi söyledim. O da bana bir kaç alternatif sundu. Burayı kabul ettiğim için çok mutluyum. Buradaki çocuklar okuyup, yetişip mezun olacak ve ülkemize hayırlı birer evlat olarak yetişecekler. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Bu tür kampanyalara destek vermeye devam edeceğim. Bundan sonra hep böyle Türkiye'nin özel köşelerinde TÖÇEV ile birlikte okul yapma çalışmalarımız devam edecektir. Hayırlı uğurlu olsun. Annemin de ruhu şad olsun" diye konuştu.

Konuşmasında halktan biri olduğunun altını çizen Sibel Can, nereden geldiğini unutmadığını söyledi. Can, "Ben sizlerden biriyim. Hiç bir zaman nereden geldiğimi unutmadım. Allah bana ve sesime ömür verdikçe bu çalışmalarım devam edecektir. Eğitim çok önemli. Bir anne olarak bunun çok önemli olduğunu biliyorum ve burdan bütün insanlara sesleniyorum. İmkanı olan herkes bir nebze olsun eğitime destek versin. Bu arada herkes mutlaka kız çocuklarını da okula göndermelidir" ifadelerini kullandı.

(AKK-MET-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Magazin

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title