Haberler

Sexting ne demek? Sexting nedir, anlamı nedir?

Güncelleme:

Son dönemlerdepopüler olan Sexting ne demek merak ediliyor. Kısaca, cinsel içerikli mesajlaşma anlamına gelen, öncelikle cep telefonları arasında başkalarına cinsel içerikli mesajlar, fotoğraflar veya videolar göndermek, almak veya iletmektir. Sexting cümleleri, yazıları ve mesajları twitterda sık sık karşımıza çıkmaktadır. Peki, Sexting ne demek? Sexting nedir, anlamı nedir?

Gençler ve çocuklar giderek daha fazla akıllı telefon taşırken ve tabletleri, sosyal medyayı, uygulamaları ve mesajlaşmayı kullandıkça, cinsel içerikli içerik gönderip alma riskleri ebeveynler, öğretmenler ve kolluk kuvvetleri için bir endişe haline geldi.

SEXTİNG NE DEMEK?

Seksting, elektronik cihazlar ile müstehcen içerikli mesaj göndermek veya almak olarak tanımlanan kavram. Yetişkin insanlar tarafından da yapılabiliyor olsa da, Snapchat gibi uygulamaların popülerleşmesi ile özellikle ergenler arasında daha da yaygınlaşmıştır. Gençler arasında zaman zaman bilinçsizce gerçekleştirilen bu eylem, kötü sonuçlara yol açabilmektedir.

Cinsel içerikli mesajlaşma genellikle şaka, dikkat çekme veya flört etme şeklinde yapılır. Ebeveynler, riskleri ve katılmaları için baskı altındaysa ya da ne zaman yapacaklarını anladıklarından emin olmak için konuyu çocuklarıyla tartışmalıdır.

Sexting Neden Bir Sorun?

İki kişi arasında paylaşılan bir fotoğraf hızla viral bir fenomen haline gelebilir. Gençler gizli tutulacağına inanabilir ve daha sonra akranlarıyla yaygın olarak paylaşıldığını keşfedebilir, bazen ağır sonuçları olabilir.

Fotoğraflar ve mesajlar hedeflenen alıcının dışında paylaşıldığında zorbalık, taciz ve aşağılama yaygın sorunlardır. Fotoğraflarını paylaşan gençlerin intiharları da dahil olmak üzere ciddi duygusal ve sosyal sonuçlar olabilir.

Gönderme Nedenleri

Çocukların cinsel içerikli mesaj göndermelerinin veya bunu yapmaya teşvik edilmelerinin veya baskı görmelerinin birçok nedeni vardır.

2008 Amerikan Ulusal Genç ve Planlanmamış Gebelik Önleme Kampanyasına göre, genç kızların yarısı açık mesajlar göndermek için genç erkeklerin baskısını gösterdi. Rapor, genç kızların % 23'ü ve genç erkeklerin % 24'ü arkadaşları tarafından açık içerik göndermeleri veya yayınlamaları için baskı gördüklerini söylediği için akran baskısının da endişe verici olduğunu ortaya koydu.

Başka bir gencin çıplak fotoğrafı, bir gencin akranlarıyla ilişki hakkında övünmek için kullanabileceği bir ödüldür. Gençler, potansiyel bir partnerle flört etmenin veya akranlarından övgü almanın bir yolu olarak kendi fotoğraflarını gönderebilirler. Bazıları ayrıca şaka veya cesaretle fotoğraf gönderebilir.

Çiftler, bağlılıklarının kanıtı olarak veya romantik ya da cinsel faaliyetlerinin bir parçası olarak fotoğraf alışverişinde bulunabilirler. Diğer gençlerin cinsel içerikli fotoğrafları, onları zorbalık etmek veya küçük düşürmek için yapılabilir. Bu, bir ilişki bittikten sonra yapılabilir veya fotoğraflar, banyo veya soyunma odası gibi, bilmeden de çekilebilir.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Gündem Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title