Haberler

Sevinç Aktansel Son Yolculuğuna Uğurlandı

Güncelleme:

Tedavi gördüğü bakımevinde önceki gün 74 yaşında hayatını kaybeden ünlü oyuncu Sevinç Çetinok Aktansel son yolculuğuna uğurlandı.

Tedavi gördüğü bakımevinde önceki gün 74 yaşında hayatını kaybeden ünlü oyuncu Sevinç Çetinok Aktansel son yolculuğuna uğurlandı. Kas hastalığı nedeniyle hayatını kaybeden Türk Tiyatrosu'nun başarılı ismi, Üsküdar Silahtar Abdurrahman Ağa Cami'inde kılınan cenaze namazından sonra Edirnekapı Mezarlığı'nda toprağa verildi.

BEZ BEBEK'İN MAKBULE'SİYDİ

Özel bir televizyonda yayınlanan 'Bez Bebek' dizisinde 'Makbule' karakteri ile hafızalarda yer eden Türk tiyatrosunun başarılı ismi Sevinç Aktansel uzun süredir tedavi gördüğü kas hastalığından kurtulamayıp önceki gün yaşama veda etmişti. Sanatçının cenazesi öğle saatlerinde cenaze namazı için Silahtar Abdurrahman Ağa Camii'ne getirildi.

Öğle namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra Edirnekapı Mezarlığı'na götürülen Aktansel, gözyaşları arasında toprağa verildi. Ünlü tiyatrocuyu son yolculuğunda yakınları, sevenleri ve tiyatrocu arkadaşları da yalnız bırakmadı.

DOSTLARI YALNIZ BIRAKMADI

Cenaze namazı hazır bulunan tiyatrocu ve suncu Kenan Işık, "Sevinç kendini tamamen tiyatroya adamıştı. Uzun zamandır birlikte çalıştık. Ağır bir hastalığı vardı. Bu hastalığına rağmen son senelere kadar tiyatroda sahnede olmaya devam etti" dedi.

Çok üzgün olduğunu belirten Tiyatro Sanatçısı Ali Sürmeli , "Bana çok emeği vardı. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun" diye konuştu. Sevinç Aktansel 27 Kasım 1937'de İstanbul'da doğdu. Vefa Lisesi cografya ogretmeni ve Vefa Spor Kulubü kurucusu Saim Aktansel'in kızı olan sanatçı , Eğitimini Ankara Devlet Konservatuarı Tiyatro Yüksek bölümünde tamamladı.

Televizyon ekranlarının sevilen yüzü olan sanatçı Bez Bebek, Kadın Severse, Asmalı Konak, Hayat Bilgisi, Şehnaz Tango, Küçük Besleme gibi sevilen dizilerde önemli roller almıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Bakmadan Geçme

Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki! ADANASPOR – BANDIRMASPOR CANLI: Adanaspor – Bandırmaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Adanaspor Bandırmaspor canlı yayın linki! 11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! 11 Mayıs hangi burç? 11 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 11 Mayıs tarihi hangi burç olur? ANNELER GÜNÜ DUYGUSAL, KISA MESAJLAR! Anneler Günü resimli, uzun ve öz mesajları neler? Anneler Günü'ne özel kısa sözler neler? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 11 MAYIS CUMARTESİ 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI 11 MAYIS | 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek! Öğretmenler il içi atama takvimi 2024! Öğretmenlerin il içi tayin ne zaman? İsteğe bağlı yer değişikliği başvuruları ne zaman, nasıl yapılır?
Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title