Haberler

Senegalli Şarkıcı Youssou N'dour: "Afrikalı Liderler Din ve Siyaseti Birbirine Karıştırmamalı"

Dünya çapında tanınan Senegalli şarkıcı Youssou N'dour, Afrikalı liderlere siyaset ve dini birbirine karıştırmama çağrısında bulundu.

Dünya çapında tanınan Senegalli şarkıcı Youssou N'dour, Afrikalı liderlere siyaset ve dini birbirine karıştırmama çağrısında bulundu.

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde barışa hizmet eden N'dour, Afrika kıtasındaki liderlere seslenerek, siyasi liderlerin dikkatli olması, etnik gruplar ve dinleri siyasi işlere karıştırmaması gerektiğini vurguladı.

Geleneksel Senegal müziğini salsa, caz ve hip-hop ile karıştıran tarzı ile tanınan N'dour, Afrika'nın etnik ve dini bölünmelerden sıyrılmasını istedi.

Çoğunluğu Müslüman Senegal'in Hristiyan ilk Devlet Başkanı Leopold Sedar Senghor'un "Senegal örneğine" atıfta bulunan N'dour, Senghor'un en yakın arkadaşları arasında dervişlerin  bulunduğunu hatırlattı.

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde barışa adanan, Senegal'in başkenti Dakar'da 26 Ocak'ta Orta Afrikalı şarkıcı Idylle Mamba ile kaydedilen "One Africa" (Bir Afrika) şarkısının söz yazarı N'dour, 1994'te Neneh Cherry  ile kaydettiği "7 seconds" (7 saniye) şarkısıyla dünya çapında üne kavuşmuş ve Grammy ödüllerine aday gösterilmişti.

N'dour, 26 Şubat 2012'de devlet başkanlığı seçimine aday olmuş ancak adaylığı reddedilmişti.

Şarkıcı, Devlet Başkanı Sall döneminde, Turizm ve Kültür Bakanı olarak atanmıştı. N'dour, geçen yıldan bu yana Sall'a danışmanlık yapıyor. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Sedar Senghor Orta Afrika Senegal Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title