Haberler

Selçuklu'da Bisiklet Yarışları ve Bisiklet Halk Yürüyüşü Yapıldı

Konya'nın Merkez Selçuklu İlçe Belediyesi ve Bir Alışveriş Merkezi Tarafından Organize Edilen 4. Bisiklet Yarışları ve Bisiklet Halk Yürüyüşü Yapıldı.

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi ve bir alışveriş merkezi tarafından organize edilen 4. Bisiklet Yarışları ve Bisiklet Halk Yürüyüşü yapıldı.

Programa Selçuklu Belediye Başkanı Adem Esen, Bisiklet İl Temsilcisi Tevfik Erdoğdu, Eski Milli Bisikletçi ve Konya İl Genel Meclisi Üyesi Erol Küçükbakırcı katıldı. Törende ilk olarak Ahmet Acar İlköğretim Okulu Folklor Ekibi Burdur ve Akşehir yörelerinden oyunlar sergiledi. Daha sonra Yıldızlar ve Gençler bisiklet yarışlarında dereceye giren bisikletçilere ödülleri törene katılan protokol üyeleri tarafından verildi. Programda konuşan Belediye Başkanı Adem Esen, bisiklet kullanmanın sağlık açısından olduğu kadar ekonomik bir ulaşım aracı olduğunu ifade ederek, "Konya bisikletin en fazla kullanıldığı illerden biridir. Bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak için belediye olarak çeşitli etkinlikler yapmakta ve altyapı hizmetlerinde bisiklet yolları ayırmaktayız. Ancak bisikletçilerin karıştığı kaza sayısı hiçte azımsanmayacak kadar fazladır. Bu nedenle bisiklet kullanıcıları trafik kurallarına uymalı ve bisikleti nasıl kullanacağını bilmelidir. Bu konuda hemşehrilerimizi daha dikkatli olmaya davet ediyorum” dedi.

Daha sonra bisiklet halk gezisine katılanlara çekilişle 105 adet hediye verildi.

(BÇ-FM)

20.05.2007 17:01 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title