Haberler

Selçuk'ta Esnaf Adayı Karaman, Suskunluğunu Bozdu

Pazar günü yapılacak olan Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar Odası seçimleri nedeniyle adaylar hiç durmadan Selçuklu esnafın elini sıkıyor.

Pazar günü yapılacak olan Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar Odası seçimleri nedeniyle adaylar hiç durmadan Selçuklu esnafın elini sıkıyor. Geçen seçimde desteklediği listede kazanarak başkan vekilliği görevini üstlenen ve bir süre önce görevinden istifa ederek mavi oy pusulası ile adaylığını açıklayan Vedat Karaman, suskunluğunu bozdu.

Esnafın çıkarları uğruna bugüne kadar sessiz kaldığını ifade eden Karaman; "Artık yeter" dedi ve mevcut yönetim kurulu başkanı Hayri Güller ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kendisi için "40 Yıllık Çınar" tabirini kullanan Hayri Güller'e seslenen Vedat Karaman, Oda üzerindeki gölgeleri kaldıracaklarını ve meyve veren ağaçlar olacaklarını ifade etti.

Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Adayı Vedat Karaman, yaklaşan Oda seçimleri öncesi oynanan oyunlara karşı esnafları uyardı. "Mevcut Başkan Hayri Güller tarafıma yönettiği söylemler ile yine kavga ortamı yaratmaya çalışıyor ve ortamı geriyor" diyen Vedat Karaman kendilerinin hiçbir kavganın tarafı olmadıklarını da belirterek; "Odamızın seçimlerini kişisel kavgaya dönüştürmek ve yalan beyanatlarla zihinleri karıştırmak odamızın uzun yıllardır başkanlığını yapan ve kendi deyimiyle "40 Yıllık çınar" olan bir kişiye yakışmamaktadır" dedi.

Odada alınan her kararda ve projede emeği olduğunun altını çizen Vedat Karaman; "4 yıl süre ile Odanın Başkan Vekilliği görevini yürüttüm. Listemde bulunan iki isim de bu Odanın yönetimindeydi. Şimdi kalkıp da bizleri yok saymaya çalışmak, hizmetlerin dışında tutmak, çeşitli yalan beyanatlarla bizleri yıpratmaya çalışmak korku ve kaygının açık belirtisidir. Odada alınan kararlarda ve yapılan hizmetlerde benim imzam yoksa çıkıp bunu kamuoyu ile paylaşsınlar. Aksi taktirde yılların verdiği güveni harcamış olacaklar. Selçuk gibi küçük bir ilçede ve esnafın bu kadar çok sorunu varken, yapılacak hizmetlerden çok adaylarla uğraşmak, mevcut başkanın sınırı tükettiğinin açık bir göstergesidir. Eğer 4 yıl boyunca hizmet etmiş olsaydı, bugün bizimle uğraşma gereği duymazdı" şeklinde konuştu.

Oda Başkanı Hayri Güller'in kendisi için kullandığı 'Görev süremiz boyunca hiçbir varlık göstermeyen arkadaşlar' cümlesine de cevap veren Esnaf Odası Başkan Adayı Vedat Karaman (Eksozcu Vedat); "Madem ben ve ekibimdeki hiçbir varlık gösteremedi ve hizmet vermediyse neden beni başkan vekilin olarak tayin ettiniz? Niçin 4 yıl boyunca bu görevi yürütmem için onay verdiniz? Hatırlarsanız aday olduğumda vekillik görevimden alındım. Yani Hayri Güller'in böyle bir gücü var. Ancak gücünü esnaftan yana değil, şahsi çıkarları için kullanmıştır. Ben Odada hiçbir varlık gösteremediysem, odanın yeni binası için müteahhit Hasan Karadağ ile niçin sadece ben el sıkıştım? Motosiklet alımı için eski Emniyet Müdürü Hakan Alabay ile niçin ben görüştüm ve olayı çözdüm? Lütfen gerçekçi olalım ve esnafımızın aklını test etmeyelim. Tüm üyelerimiz yaşananları biliyor. Biz kimseye düşman değiliz, sadece rakibiz. Yarın Oda seçimlerini kazandığımızda Hayri Güller'i dahi onure etmek için ziyaret ederiz. Kendi kapılarını kendi yüzüne kapatmasın" ifadesinde bulundu.

Kendi başkanlığında Odanın ivme kazanacağını belirten Vedat Karaman, "Bizim hizmet politikamız esnafın çıkarları üzerine olacak. Hanlar, hamamlar yapacağız demiyoruz. Biz esnafımızın yanında olacağız. Haksız rekabetin en büyük düşmanı biz olacağız. Üyelerimizin birbiri ile iletişim iletişim içinde olmasını ve ortak hareket edilmesini sağlayacağız. Odada çözülecek sorunları odada çözeceğiz. Odamız dışındaki sorunlarla da yakından ilgilenerek, yetkililerle görüşüp konuların takipçisi olacağız. Eafımızın menfaatleri için tüm kurum ve kuruluşlarla, siyasi parti temsilcileriyle ve üst birliklerimizle barışık olacağız. Esnafımız Odasına geldiğinde sıcak karşılanacak ve mutlaka yönetimden görebilecek. Esnaf arkadaşlarımızın da desteğiyle odamızı civarda daha etkili bir oda konumuna getireceğiz" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Vedat Karaman Selçuklu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor? Sivasspor'un penaltısı doğru mu? Hakem yorumları ne diyor? (Sivasspor - Fenerbahçe) Derin Futbol ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?????? 23 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 23 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title