Haberler

Seks Objesi Olma Sırası Artık Erkeklerde

Güncelleme:

Daniel Craig'in kaslı vücudunu sergilemesi, 'Yenilmezler'in izlenme rekorları kırması son yıllarda medyayı ele geçiren yeni trendi açıkça gözler önüne....

Çıplak kadın vücudunun meta olarak kullanılması yüzyıllara yayılmış bir trend iken son yıllarda dünya; işlerin tersine dönüşüne sahne oluyor. Artık 'seksi kadın vücudu'nun yerini 'seksi erkek vücudu' alıyor. Bunun ilk örneğini ortaya koyan ise 8 yıl kadar önce beyazperdeyi sallayan 'Troy/Truva' filmi olmuştu. Brad Pitt'in 'Aşil'i canlandırdığı filmde sergilediği müthiş kasları, o dönemde olay yaratmıştı. Dergi kapaklarını ünlü aktörün kaslı vücudunu sergilediği yarı çıplak fotoğraflar kaplamıştı.

JAMES BOND DENİZDEN ÇIKTI

'Truva' filminin ardından spor ve sağlık dergileri ile erkeklere yönelik internet siteleri 'harika karın kaslarına sahip olmanın 10 yolu' gibi formüller sunarak birbiriyle yarışa girişti. O dönemde erkek vücudunun güzelliği ve seksiliği konuşmaya ve tartışmaya açıldı. Erkek bedeni bir arzu nesnesi haline geliyordu. Bir sonraki devrimsel hareket ise James Bond filmleri serisinden geldi. 2006'da vizyona giren 'Casino Royale' filminde yeni James Bond Daniel Craig en temel 007 kuralını ezdi geçti. James Bond; denizden minik mayosuyla yarı çıplak çıkıp, muhteşem vücuduyla akılları baştan aldı! Erkek bedeninin seks objesi olarak sunulmaya başlanması son yıllarda giderek kendini daha fazla göstermeye başlayan bir durum. Bunu Daniel Craig de açıkça itiraf ediyor: "Bedenimin seks objesi gibi sergilenmesi erkeksi özelliklerimi azaltmıyor. Günümüzün algısı artık değişti. Şimdi erkekler de kadınlar kadar metalaştırılıyor..."

DERGİLERDEKİ SEKSİ KAPAKLAR

Son birkaç yıldır erkek vücudunun dergi ve gazete sayfalarında, filmlerde, kliplerde, reklam panolarında yer alması bu durumun kanıtı. Ünlü dergilerin kapaklarını boxer çamaşırı içinde ya da üstü çıplak, altındaysa düğmeleri davetkar bir biçimde açılmış kotlarıyla, karın kaslarını gözler önüne sererek poz vermiş Brad Pitt, Colin Farrel, Chris Evans, Chris Hemsworth gibi ünlü isimler süslemekte. Televizyonda da durum farklı değil. Son dönemde ilgiyle izlenen televizyon dizisi 'Spartacus' bir tür çıplak erkekler resmi geçidi şeklinde ilerliyor. Televizyon reklamlarında da çıplak erkek bedeni kadınları sollayıp dikkatleri üzerine çekiyor. Şu sıralarda da halihazırda yayınlanmakta olan reklamlarında seksi ve yarı çıplak erkek modelleri kullanan bisküvi markası Biscolata bunun en bariz örneklerinden biri.

'YENİLMEZLER' BÜYÜLÜYOR

Yenilmezler' filminin seksi süper kahramanları muhteşem vücutlarıyla kamera önünde dövüşürken birer arzu nesnesi olarak da herkesi büyülüyor. Zira film; 'Iron Man' (Robert Downey Jr.), 'Kaptan Amerika' (Chris Evans), 'Hulk' (Mark Ruffalo), 'Thor' (Chris Hemsworth), 'Hawkeye' (Jeremy Renner) gibi karizmatik karakterleri buluşturuyor... Dergiler 'Yenilmezler'de rol alan ünlü ve yakışıklı oyuncuları kapaklarına taşımak için yarışırken internet sitelerinde ise 'Yenilmezler' filminin en seksi üyesi hangisi?', 'Oyunculardan hangisiyle çıkmak istersiniz?' gibi anketler yapılıyo

Sabah : http: //www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

Daniel Craig James Bond Brad Pitt Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title