Haberler

Denizli'de Şehitler Törenle Anıldı

Güncelleme:

Denizli'de Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferinin 101. yılı nedeniyle tören düzenlendi.

Denizli'de Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı nedeniyle tören düzenlendi.

Asri Mezarlık önündeki törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu, protokol üyeleri Şehitler Anıtı'na çelenk sundu. Denizli Valisi Şükrü Kocatepe Türk Silahlı Kuvvetleri Şehitlik Defterini imzaladı.

Törende konuşan Vali Kocatepe, vatanı ve istiklali için canını feda etmekten çekinmeyen Türk milletinin, tarih boyunca gurur kaynağımız olan büyük zaferlere imza attığını belirterek, "Canı pahasına verdiği mücadelesiyle başka milletlere de emsal olmuş, şehitlerimizin ve gazilerimizin destan yaratan kahramanlıkları ile milletimizin bu güzel topraklarda hür ve bağımsız yaşaması mümkün olmuştur. Şehitlerimizin ruhları şad olsun" dedi.

Konuşmanın ardından protokol üyeleri şehitlikte, dua ederek şehit mezarlarına karanfil bıraktı. Şehit yakınları için mezarları başında Kur'an-ı Kerim okuyarak, dua etti.

Törene, AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 11. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Kamil Özhan Özbakır, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri ile askeri, mülki erkan, şehit ve gazi yakınları katıldı.

Pamukkale Üniversitesi'nde (PAÜ) 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı dolayısıyla 'Tarih, strateji ve maneviyat yönüyle Çanakkale" konferansı düzenlendi.

PAÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi toplantı salonundaki konferans öncesinde Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı, ilahiler okundu. Bu sırada bazı katılımcıların göz yaşlarına hakim olamadığı gözlendi.

Konferansı veren PAÜ Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ercan Haytaoğlu, Çanakkale Deniz Zaferi'nin tarihin akışını değiştiren, bağımsızlığı uğruna canını vermekten çekinmeyen Türk milletinin kahramanlık destanı olduğunu söyledi.

Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı nedeniyle yayımladığı mesajda, Çanakkale bilincini gelecek nesillere aktarmayı, vatanı emanet eden atalara karşı bir borç bildiklerini belirtti.

Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol da yayımladığı mesajda, Türk kahramanlık tarihinin en onur verici, en parlak sayfalarından biri olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Şükrü Kocatepe Çanakkale Denizli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title