Haberler

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. Yılı

AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun ile Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla mesaj yayımladılar.

AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun ile Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla mesaj yayımladılar.

Mesajında, "Ecdadımızın tüm varlığını ortaya koyarak Çanakkale'de düşman zulmünden kurtardığı bu topraklara bugün aynı ecdadın torunları sahip çıktı ve 15 Temmuz'daki ihanete 'Dur' dedi." ifadelerine yer veren Ercoşkun, hem ecdatla hem de bu aziz kanı taşıyan torunlarıyla gurur duyduklarını belirtti.

Ercoşkun, Türk milletinin tüm varlığını ortaya koyarak bağımsızlık mücadelesi verdiği, 250 bini aşkın şehit ve yüz binlerce gazinin armağan ettiği, dünya tarihinde iz bırakan Çanakkale Zaferi kahramanlık destanının yıl dönümünü kutladığını ifade ettiği mesajında, "Ecdadımız bu tam bağımsızlık mücadelesinde, 'Ya istiklal ya ölüm' diyerek, büyük bir zafer elde etmenin yanı sıra bu ülkenin gelecekteki varlığını da inşa etmiştir. Bu destansı zaferin kahramanları olan şehitlerimizin ve gazilerimizin mekanları cennet, kabirleri pür-nur olsun. Komşuları Peygamber Efendimiz olsun." ifadesini kullandı.

Türk milletine Çanakkale Zaferi'ni armağan eden ecdadın torunlarının 15 Temmuz'da bu topraklarda bir kez daha aynı kahramanlığı ortaya koyduğunu kaydeden Ercoşkun, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Ecdadımızın torunları bu üstün vatanseverlik örneği yanı sıra dünyanın en uzun köprüsü unvanını alacak olan Çanakkale 1915 Köprüsü'nü de ülkemize kazandırarak, kıta aşan projeleriyle vatan ve millet sevdasını gözler önüne sermeye devam ediyor. Hani milli şairimiz merhum Mehmet Akif Ersoy diyor ya 'Asım'ın nesli diyordum ya nesilmiş gerçek. İşte çiğnetmedi namusunu çiğnetmeyecek!' Çanakkale Zaferi'nde canlarını feda eden aziz ecdadımızın bugünkü torunlarına da inancımız ve güvenimiz tamdır. "

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise Türk milletinin 102 yıl önce olduğu gibi 15 Temmuz'da da bir kahramanlık destanı yazdığını kaydetti.

Mesajında, Çanakkale Savaşı'nda toplara, denizaltılara, savaş uçaklarına boyun eğmeyen kahraman Türk milletinin bağımsızlığından ve iradesinden ödün vermeyeceğini, 15 Temmuz'da da tanklara, jetlere, silahlara göğüs gererek bir kez daha tüm dünyaya ilan ettiğini vurgulayan Yılmaz, "Milletlerin tarihinde makus talihlerini değiştiren mihenk taşları vardır. 102 yıl önce bugün Türk milletinin tarihi de böyle bir mihenk taşıyla, bir kahramanlık destanı ile yön değiştirdi." diye belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Çanakkale Zaferi Alaaddin Yılmaz Ali Ercoşkun Bolu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
title