Haberler

Şehit Polis Uysal'ın Dedesinden Kılıçdaroğlu'na Tepki

Güncelleme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun şehit Yaşar Uysal'ın baba evini ziyaret etti. Kılıçdaroğlu'nun konuşması sırasında şehidin dedesi tepki gösterdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Van'da polisin uygulama noktasından kaçan sürücünün kamyonetle çarpması sonucu şehit olan polis memuru Yaşar Uysal'ın, merkeze bağlı Güney köyündeki babaevini ziyaret etti. Kılıçdaroğlu'nun konuşmalarından bir süre sonra şehidin dedesi tepki gösterdi.

"EL ELE VERİN ŞUNU BİTİRİN ARTIK"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, TBMM İdare Amiri ve Çorum Milletvekili Tufan Köse, CHP İl Başkanı Gürsel Yıldırım ile bazı partililerin de eşlik ettiği ziyarette, evin önündeki taziye çadırında şehidin babası Mustafa Uysal ve yakınlara başsağlığı dileyen Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, şehit polis memuru Uysal için dua etti.Ziyarette şehidin amcasının oğlu Hakan Uysal'ın "Lütfen, yalvarıyorum, artık şu ölümlere bir son verin. Acımız çok büyük. Siz de acımızı paylaşıyorsunuz ama lütfen bizi de anlayın, şu acıları bitirin artık. El ele verin şunu bitirin artık" sözlerine Kılıçdaroğlu, "Haklısınız" şeklinde karşılık verdi.

"VALLAHİ DE BİLLAHİ DE ELİMDEN GELENİ YAPTIM"

Terörün bitirilmesi için elinden geleni yaptığını dile getiren Kılıçdaroğlu, "Kimse bana şunu söyleyemez; 'Sen elinden geleni yapmadın'. Vallahi de billahi de elimden geleni yaptım. Şehit olanlar bu ülkenin gariban insanları. Ben tüm şehit ailelerini üç aşağı beş yukarı biliyorum. Yani yazık, günah. Bu ülkenin insanlarına yazık, günah. Çözülmesi lazım bu sorunun. Türkiye'nin bundan kurtulması lazım" ifadelerini kullandı.

"BİZ BUNU ÇÖZECEĞİMİZE EMİNİZ"

Alandaki bir kişinin "Başkanım, herkes 'elimden geleni yapıyorum' diyor. Nasıl yapılıyor biz anlamıyoruz" şeklindeki sözleri üzerine Kılıçdaroğlu, "Vallahi ben de anlamıyorum" dedi.

Terör sorununun çözülmesi için 2012 yılında yol haritası hazırladıklarını anlatan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "Bana gelip birisi şunu söylerse o zaman haklı olur; 'Şunu yapacaklardı ama siz şuna engel oldunuz'. Ben de derim ki 'Doğru biz buna engel olduk, vatandaş da haklı olarak şikayet ediyor'. Ben 2012 yılında gittim ve 'Bu sorun ancak böyle çözülür' diye yol haritası verdim. Dediler ki, 'Siz bilmiyorsunuz biz çözelim'. Biz de 'Çözün o zaman, size kredi açıyoruz' dedik. Onlar da 'Sizin kredinize ihtiyacımız yok' dediler. Ben de 'Çözerseniz önce ben gelip tebrik ederim sizi' dedim ama çözülmedi. Şimdi de 'bizi PKK kandırdı' diyorlar. Siz çocuk musunuz da Allah aşkına, PKK sizi kandırıyor? Bu sorun siyasi partilerin bir araya gelerek çözmesi gereken bir sorundur. Eğer ülkesini seviyorsa bir siyasi parti ya da onun liderleri, hiç tereddüt yapmadan bir araya gelip, ortak aklı egemen kılıp, toplumsal uzlaşmayla bizim bu sorunu çözmemiz lazım. Bizim bayrak sorunumuz, vatan sorunumuz, ülke sorunumuz yok. Çözülmesi gereken bir sorun. 30 yıldır çözülemiyor. Ben söylüyorum; biz bunu çözeceğimize eminiz. Çünkü biz bu ülkenin kurucu partisiyiz. Çözülmesi de lazım. İrlanda, İngiltere, Güney Afrika nasıl çözdü? İspanya nasıl çözdü ETA'yı, biz de çözebiliriz. Bizim aklımız yok mu?"

PKK NEDEN SİLAH BIRAKAMAZ?

Bir kişinin, "Sayın başkanım, geçen günlerde bir konuşmanız, 'PKK silahı bırakamaz' dediniz. Neden bırakmıyor?" sorusunu Kılıçdaroğlu, "PKK, PYD'ye destek veriyor. PYD'ye destek verdiği için bunlar silah bırakmazlar ama siz Türkiye'de kararlı önlem alırsanız, her türlü güvenlik önlemini alırsanız, bu işi çözersiniz ama bu süreç içerisinde gidip de PKK'ya 'silah bırak' demek, ya PKK silah bırakmıyor. Silah bırakmasının yolları vardır" şeklinde cevapladı.

AĞZI KAPATILARAK UZAKLAŞTIRILDI

Açıklama yaptığı sırada şehidin dedesi Yaşar Uysal, Kılıçdaroğlu'na sözlü tepki gösterdi. Bazı vatandaşlar tarafından ağzı kapatılarak bölgeden uzaklaştırılan Uysal, bir süre daha tepkisini sürdürdü. Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler daha sonra köyden ayrıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Bülent Tezcan Mustafa Uysal Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title