Haberler

Şehit babasının 10 yıllık mücadelesinde mutlu son

Şehit babasının 10 yıllık mücadelesinde mutlu son 10 yıl sonra şehit kabul edilen oğlu için mevlit okuttu Şehit babası Oktay Can: "Ahdetmiştim, çocuğum şehitliğini aldığım zaman mevlit okutacaktım" ANTALYA - Tunceli'nin Hozat ilçesinde 2009 yılında nöbet tuttuğu kulübede ölü bulunan piyade er...

Şehit babasının 10 yıllık mücadelesinde mutlu son

10 yıl sonra şehit kabul edilen oğlu için mevlit okuttu

Şehit babası Oktay Can :

"Ahdetmiştim, çocuğum şehitliğini aldığım zaman mevlit okutacaktım" ANTALYA - Tunceli'nin Hozat ilçesinde 2009 yılında nöbet tuttuğu kulübede ölü bulunan piyade er Murat Oktay Can, 10 yıl aradan sonra mahkeme kararıyla şehit ilan edildi. Oğlunun şehit sayılmasının ardından mevlit okutan baba Oktay Can, "Acımız çok büyük ama bir parça da olsa yüreğimize su serpildi. Ahdetmiştim. Çocuğumun şehitliğini aldığım zaman mevlit okutacaktım. O dilekleri de yerine getiriyoruz" dedi.

Tunceli'nin Hozat ilçesinde 2009 yılında nöbet tuttuğu kulübede ölü bulunan ve intihar ettiği iddia edilen piyade er Murat Oktay Can, 8 Mart 2019 tarihinde idari mahkeme tarafından şehit ilan edildi. Acılı baba Şüpheli Ölümler ve Mağdurları Derneği Başkanı Oktay Can, oğlu şehit ilan edildiği için mevlit okuttu. Oktay Can, "Acımız çok büyük ama bir parça da olsa yüreğimize su serpildi. Ahdetmiştim. Çocuğumun şehitliğini aldığım zaman mevlit okutacaktım. O dilekleri de yerine getiriyoruz" diye konuştu.

Süreci anlatan Can, "İdari mahkemede görev şehidi sayılmasına karar verildi. Oradaki komutanlarının hatalı, kusurlu oldukları ortaya çıktı. Benim oğlum görev şehidi olarak ilan edildi. Acımız çok büyük ama bir parça da olsa yüreğimize su serpildi. Ahdetmiştim. Çocuğumun şehitliğini aldığım zaman mevlit okutacaktım. O dilekleri de yerine getiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Şüpheli asker ölümleri için yasa çıkartılmasını talep ettiklerini dile getiren Oktay Can, "Askerde olan ve askere gideceklerin devlet sigortası altında olmalarını talep ediyoruz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Oktay Can Genel Haberler

Bakmadan Geçme

BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title