Haberler

Şefkat-Der: Panik Butonuyla, Kadın Cinayetleri Önlenmez

Konya merkezli Şefkat-Der Genel Başkanı Hayrettin Bulan, panik butonuyla kadına yönelik şiddetin ve cinayetlerin önlenemeyeceğini, ancak erkeğe takılacak elektronik kelepçe ile önleme imkanı olduğunu öne sürdü.

Konya merkezli Şefkat-Der Genel Başkanı Hayrettin Bulan, panik butonuyla kadına yönelik şiddetin ve cinayetlerin önlenemeyeceğini, ancak erkeğe takılacak elektronik kelepçe ile önleme imkanı olduğunu öne sürdü.

Şefkat-Der Genel Başkanı Hayrettin Bulan, derneğe bağlı kadın sığınma evinde kalan şiddet mağduru kadınlarla birlikte basın toplantısı düzenledi. Bulan, toplantıda Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi'ne Dair Kanun kapsamında pilot illerde uygulamaya geçilen panik butonunun, şiddet ve cinayeti önlemeyeceğini iddia etti. Bu sistemin devreye girmesinde sorumlu tuttuğu Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'i eleştiren Bulan, şunları söyledi:

"Daha önce elektronik kelepçenin uygulanmaya sokulacağı söylenmesine rağmen Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Fatma Şahin ve bakanlık yetkileri, elektronik kelepçeden konuyu panik butonu uygulamasına getirdi. Şu an da pilot bölge olarak Bursa ve Adana'da uygulama başladı. Toplam panik buton kullanan sayısı öğrendiğimiz kadarıyla 5 kişidir. Bu şehirlerde 2 binden fazla kadın mahkeme kararıyla koruma çıkarılmıştır. Bu cinayetler bu mantık ve zihniyetle çözülmez."

'KADINI VALİ KORUK GİBİ KORUYACAKSINIZ'

Şiddet mağduru kadına 24 saat koruma verilmesi gerektiğini ifade eden Bulan, "Ölümle tehdit edeni, tutuklu yargılayacaksınız ya da tutuklu yargılamıyorsanız, kadına 24 saat fiziki koruma vereceksiniz. Kadın, vali korur gibi koruyacaksınız. Teknik olarak takip etmenin en etkili yolu erkeğin ayağına kelepçeyi takmaktır. Bunu takarak erkeğin kadına ne kadar yaklaştığını sinyal yoluyla kontrol edebilirsiniz. Tehlike anında polis iki ekiple birlikte biri erkeğe diğeri ise mağdur kadını koruma amaçlı harekete geçmesi gerekir. Kelepçe ile takip etmezseniz takip butonu ile bunu önleyemezsiniz. Kelepçeyi çıkaran kişiye ağır hapis cezaları getirilmesi gerekiyor. Bu cinayetlerin sorumlusu kesinlikle başta Bakan Şahin'dir. Toplum Fatma Şahin, meclis ve bakanlığa güvendi. Kadınlar bu yasaya çıkarana güvendi."

Bulan, basın açıklamasının ardından panik butonunu uygulamasının yanlış olduğunu belirten önerisini başta Başbakanlık olmak üzere ilgili bakanlıklara faksla gönderdi. - Konya / Merkez

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fatma Şahin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title