Haberler

Sedat Peker'in geçmiş iddiaları için harekete geçilebilir mi? Hukukçu Ersan Şen zaman aşımına işaret etti

Güncelleme:

Avukat Prof. Dr. Ersan Şen, katıldığı programda Sedat Peker'in iddialarının hukuktaki yerini değerlendirdi. Korkut Eken tarafından öldürüldüğü iddia edilen gazeteci Kutlu Adalı meselesinin zaman aşımına uğramasıyla ilgili yorumda bulunan Şen, "Zaman aşımı olunca davalar düşüyor. 1996'daki olayla ilgili şu an bir şey yapamazsınız. Ancak çeşitli düzenlemeler gerçekleştirilebilir, Meclis'te bir araştırma komisyonu kurulabilir" sözlerine yer verdi.

Sedat Peker, yayınladığı videolarda çeşitli iddialar ortaya atmaya devam ediyor. Peker, YouTube üzerinden yayınladığı videoların 7'ncisinde Kıbrıs'ta öldürülen gazeteci Kutlu Adalı ve 1993 yılındaki Uğur Mumcu cinayeti hakkında iddialarda bulundu.

2 SAYFALIK İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Peker, videoda Adalı cinayeti için kendisine gelindiğini ve kardeşi Atilla Peker'i önerdiğini iddia etti. Sedat Peker, kardeşi Atilla Peker'in Korkut Eken'le birlikte suikast için KKTC'ye gittiğini ancak cinayet işlenmeden geri geldiklerini, Adalı'nın daha sonra Eken'e bağlı başka bir ekip tarafından öldürüldüğünü sözlerine eklemişti. Peker'in ortaya attığı iddiaların ardından gözaltına alınan kardeşi Atilla Peker'in Kutlu Adalı cinayetiyle ilgili verdiği 2 sayfalık ifade ortaya çıktı.

"ZAMAN AŞIMIYLA İLGİLİ BİR ŞEY YAPAMAZSINIZ"

Habertürk'te yayınlanan Teke Tek programına konuk olan Prof. Dr. Ersan Şen, Fatih Altaylı'nın sorunlarına yanıt verdi. Kutlu Adalı cinayetiyle birlikte Sedat Peker'in kardeşinin ortaya çıkan ifadeleri üzerine konuşan Şen, "Zaman aşımıyla ilgili bir şey yapamazsınız. Zaman aşımı en ağır suçlarda 20+10 yıl. KKTC bizim açımızdan devlettir belki yapabilir, ancak Türkiye Cumhuriyeti bir şey yapamaz. 1996'daki bir olayın üstüne bir şey yapamazsınız. Adaletin geç geleni adalet değildir. Zaman aşımı bitmişse bitmiştir. Ama birileri zaman aşımını kestim, diyerek 2026'ya kadar uzatılabilir" dedi.

"MECLİS ARAŞTIRMA KOMİSYONU KURABİLİR"

Altaylı'nın "Şaibeli bir adama dava açılır mı?" sorusuna da yanıt veren Şen, "Evet şaibeli de olsa açılmalı. Şeffaf olunması gerek. 84 milyon Peker'den şikayetçi olabilir. Evet suçlarla ilgili zaman aşımı var, o zaman da Meclis Araştırma Komisyonu kurulabilir" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Fatih Altaylı Sedat Peker Ersan Şen Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title