Haberler

Sbs Başarısında Buruk Sevinç

Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçlarına göre Ortaöğretim Yerleştirme Puanı (OYP) ile ilk ona giren öğrenciler arasında bulunan, Bornova Koleji Özel Bornova İlköğretim Okulu öğrencisi Berke Saat, dün kaybettiği dayısı Nevzat Tepekule'nin...

Seviye Belirleme Sınavı ( Sbs ) sonuçlarına göre Ortaöğretim Yerleştirme Puanı (OYP) ile ilk ona giren öğrenciler arasında bulunan, Bornova Koleji Özel Bornova İlköğretim Okulu öğrencisi Berke Saat, dün kaybettiği dayısı Nevzat Tepekule'nin ardından gelen başarıyı buruk yaşadı. Yıl boyunca test çözmediğini, konuyu anlayınca bıraktığını dile getiren Saat, "Sonuca şaşırmadım" dedi.

Bugün sonuçları açıklanan SBS'de, Ortaöğretim Yerleştirme Puanı ile Türkiye genelinde ilk ona giren öğrencilerden, 14 yaşındaki İzmirli Berke Saat, hem ailesine hem de okuluna büyük sevinç yaşattı. Dün dayısı Nevzat Tepekule'yi kaybetmenin acısını yaşayan, bugün de başarılı olduğu açıklanınca buruk bir sevinç duyan Berke Saat, annesi Nermin Saat ve Bornova Koleji Kurucusu Bülent Aydoğdu ile birlikte basın toplantısını düzenledi. Saat, "Üç yıldır tam puan almak için çalıştım. Sonuca şaşırmadım, Ancak sonuçlar açıklanınca çok sevindim. Şu an gayet mutluyum. Sınava vakti vaktine hazırlandım. Sene boyunca test çözmedim. Konuyu anlayınca bıraktım, başka bir konuya geçtim. Test çok çözmem. Ancak yeteri kadar çalıştığımı düşünüyorum. Hakkımı aldığımı düşünüyorum" dedi. Hedefinin, yurtdışına gitmek olduğunu dile getiren Saat, "ABD'ye gitmek istiyorum. Uygun bir iş bulacağım. Çok meşgul olsam bile bir iki saat dahi olsa müzikle uğraşacağım. Gitar çalıp şarkı söylüyorum. Her zaman anı yaşıyorum. Önce lise daha sonra üniversite ve işe karar veririm. Yani zaman gösterecek. Başarımın sırrı ezberdir. Çok rahat anlayabiliyorum" dedi.

ÜÇÜNCÜ KEZ 500 PUAN

Arkadaşlarına tavsiyelerde bulunan Saat, "Ben iki yıldır 500 tam puan alıyorum. Üzerimde çok büyük bir baskı vardı. Ben bu puanı almama rağmen SBS'de soruları çözdüm ve rahat şekilde yaptım. Ancak aynı şekildeki arkadaşlar kaygı yapıyorlar. Bu da yanlışı beraberinde getiriyor. Kaygılanmazlarsa daha kolay oluyor" diye konuştu. Saat'in başarısıyla gururlanan emekli öğretmen annesi Nermin Saat, "Berke konuyu dinlendiği an alabilen bir çocuk. Matematik zekası yüksek. Ödevlerini aksatmazdı. Zeki bir çocuk, tabi ki mutluyum. Dershaneye gitti. özel ders almadı" dedi. Okulun kurucusu Aydoğdu ise, Berke'nin başarısında okulun yönlendirmesinin, plan ve programlarının önemli olduğunun altını çizdi. Fanatik Galatasaray taraftarı olan Saat'in babası İhsan Saat'in de emekli emniyet mensubu olduğu kaydedildi.

GURURU İTALYA'DA YAŞADI

Yine aynı şekilde OYP ile ilk ona giren öğrenciler arasında bulunan Özel Çakabey İlköğretim Okulu öğrencisi Yiğit Atay, mutlu haberi yaz okulu için gittiği, iki haftadır bulunduğu İtalya'da aldı. DHA muhabirinin telefonla ulaştığı Atay, dershaneye gitmediğini, düzenli bir çalışmaya başarıya ulaştığını, başarısında okulunun da büyük pay sahibi olduğunu, hedefinin fizik alanında ilerlemek olduğunu söyledi. Annesi Tuğba ile babası Berkant Atay, doktor olan Yiğit Atay, "Dün gece haberi annem telefonla arayarak söyledi. Çok mutlu oldum. Bir hafta sonra Türkiye'ye gelip mutluluğumu orada da yaşayacağım" diye konuştu. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bülent Aydoğdu Türkiye Bornova SBS Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title