Haberler

Savaşa Karşı Barış İçin Birliktelik Çağrısı

Bodrum'da bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri tarafından düzenlenen ortak basın açıklamasında, tüm toplum savaşa karşı kardeşliği ve barışı inşa etmek için alanlarda yan yana olmaya çağırıldı.

Bodrum'da bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri tarafından düzenlenen ortak basın açıklamasında, tüm toplum savaşa karşı kardeşliği ve barışı inşa etmek için alanlarda yan yana olmaya çağırıldı.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'nin (TMMOB), düzenlediği ortak basın açıklamasında savaşa karşı barış çağrısı yapıldı. KESK, DİSK ve TMMOB üyesi yaklaşık 50 kişi Bodrum Belediye Meydanı'nda biraraya geldi. 29 Aralık'ta iş bıraktıklarını belirten grup, savaşa karşı birlik çağrısında bulundu.

Grup adına açıklama yapan KESK Bodrum dönem sözcüsü Ahmet Paksoy, " Türkiye'nin batısında, metropol bir ilinde yaşanılan infazlara gözü kulağı kapatılan bir toplumun, doğuda yaşanılan insanlık dramına karşı kayıtsız kalması mümkün değildir. Biz emek ve meslek örgütleri olarak, duyduğumuz sorumluluk gereği, gidilen yolun kan ve gözyaşlarının sel olup akacağı bir yol olduğunu, bu kirli savaşta çocukların, kadınların ve yoksulların, işçilerin, emekçi, halk kitlelerinin en ağır bedeller ödeyeceğini tekrarlıyoruz. Duymayan kulaklara, görmeyen gözlere de sesleniyoruz. Bu topraklarda kimsenin ölmesini istemiyoruz. Çözüm herkesin diline, kültürüne, doğasına özgürce sahip olmasıdır. Bunun bahşedilen bir lütuf değil bir ülkenin zenginliğinin açığa çıkması olduğunun herkesçe anlaşılmasıdır. Çözüm Türkiye'nin gerçek bir çözüme kavuşmasıdır" dedi.

Açıklamaya katılanlar, Paksoy'un sözlerini zaman zaman, 'Savaşa hayır, barış hemen şimdi', 'Yaşasın halkların kardeşliği', 'Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber, ya hiç birimiz' sloganları ile kesti. Açıklamayı alkışlarla tamamlayan grup olaysız dağıldı. - Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu Ahmet Paksoy Türkiye Bodrum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Sakla Beni 25. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 66. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle! 19 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Nisan Cuma burç yorumları nedir? Sakla Beni CANLI İzle! Star TV Sakla Beni 24. Bölüm HD CANLI izleme linki! İnci Taneleri CANLI izle! 18 Nisan İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Aldatmak canlı izle! 18 Nisan ATV Aldatmak 65. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Nisan günün maçları nereden izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title