Haberler

Sarıgül, Şişli'de Hayri İnönü'yü Aday Gösterecek

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olan Mustafa Sarıgül, Şişli için İsmet İnönü'nün torunu Hayri İnönü'yü aday gösterecek.

CHP'nin İstanbul'daki ilçe belediye başkanı adayları düğümü kısmen bugün çözülüyor. Sabri Erbakan'dan sonra bir isim daha belli oldu.

PARTİ MECLİSİ BUGÜN TOPLANIYOR

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında bugün toplanacak. Sabah saatlerinde yapılacak MYK toplantısında anayasa değişikliğine ilişkin parti görüşü belirlenecek ve yerel seçimlere ilişkin yapılan çalışmalar değerlendirilecek. MYK'nın ardından öğle saatlerinde PM toplanacak. PM'de, CHP Yerel Seçim Komisyonu'nun çalışmaları ele alınacak.

26 İLÇENİN ADAYI BELLİ OLACAK

Kasım ve aralık ayı PM toplantılarında İstanbul, İzmir ve Ankara dahil 746 belediye başkan adayını belirleyen CHP'de bugünde Adana, Edirne, Hakkâri, Mardin, Sakarya, Tekirdağ, Tunceli, Şanlıurfa, Uşak, Van, Zonguldak'ın da aralarında bulunduğu 20 il ile İstanbul'un 26 ilçesinin belediye başkan adayının belirlenmesi bekleniyor.

ERBAKAN SÜRPRİZİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığını Mustafa Sarıgül ile kazanmayı hedefleyen CHP, ilçe belediye başkanı sayısını da iki katına çıkarmak istiyor. Bu nedenle İstanbul'da aday düğümünü çözmek iteyen CHP yönetimi önce 17 ilçede eğilim yoklaması yaptı. Yoklamada ilk üçe girenlerin isim ve aldıkları oylar genel merkeze gönderildi. Sonuçlar genel merkezde bir komisyon tarafından değerlendirmeye alındı. CHP Parti Meclisi toplantısı öncesi eğilim yoklamasında birinci çıkan bazı isimlerin, aday gösterilmeyeceği iddiasının İstanbul örgütünde sıkıntı yarattığı dile getiriliyor. Fatih'de eğilim yoklamasında en çok oyu alan İlhan Dabakoğlu'nun yerine eğilim yoklamasına katılmayan ve Mustafa Sarıgül'ün isteği ile CHP'ye katıldığı belirtilen eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın yeğeni Sabri Erbakan'ın aday gösterileceği iddia edilirken,Başakşehir'de en çok oyu alan Özgür Karabat'ın yerine eski Bahçeşehir Belediye Başkanı Kemal Aydın, Küçükçekmece'de de eğilim yoklamasından ikinci olan Gökhan Gümüşdağ, Üsküdar'da eğilim yoklamasından birinci çıkan İrfan Karacan'ın yerine ise üçüncü olan Ahmet Kılıç'ın aday gösterileceği belirtiliyor. Beykoz'a Hızır Yılmaz, Tuzla'ya Cemil Ekşi, Beylikdüzü'ne Ekrem İmamoğlu, Esenyurt'a Gürbüz Çapan, Çekmeköy'ye Hüseyin Avni Sipahi, Bayrampaşa'ya Zahit Gürdal, Bahçelievler'e Abdullah Durukan, Eyüp'e Ferzan Özer, Pendik'e Tuncer Özyavuz, Sancaktepe'ye Hakkı Sağlam ya da Özgen Nama'nın aday gösterileceği konuşuluyor. Gezi eylemlerinin simgesi Beyoğlu'na Gülseren Onanç ya da Aylin Kotil'den birinin aday gösterilmesi beklenirken, Zeytinburnu'na Mustafa Fazlıoğlu, CHP'nin oy oranın düşük olduğu Şile'de Aras Aslan, Ümraniye'de Sacit Eyüpoğlu'nun aday gösterileceği iddia ediliyor.

HAYRİ İNÖNÜ ŞİŞLİ'YE

Adayı en çok merak edilen ilçelerden biri de CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Mustafa Sarıgül'den boşalacak Şişli oldu. Parti yönetiminin Şişili Belediye Başkan adayı olarak Sarıgül'ün önerdi İsmet İnönü'nün torunu Hayri İnönü'yü aday göstereceği belirtiliyor. İnönü'nün adaylığının şubat ayında açıklanacağı öğrenildi.

Kaynak: Haberler.Com / Politika

Necmettin Erbakan Mustafa Sarıgül Hayri İnönü Şişli Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (5)

kokoelentra1974@hotmail.com:

ya bu adamın kafası hiç basmıyor pirince giderken evdeki bulgurundan olacak dızzo sana kim oy verir istanbullu senin nasıl bir dız olduğunu biliyor

17
20
yanıtYanıtla
UYARMAK GÖREVİMİZ...bulut24h@hotmail.com:

SAĞ PARTİLER DURURKEN, CHP'NİN SAĞCI TAKLİDİ YAPAN ADAYLARINA BU MİLLET NİYE OY VERSİN Kİ?!..ASLI DURURKEN FOTOKOPİNİN HÜKMÜ YOKTUR! CHP BU TAKTİKLE, OY KAZANMAK BİR YANA DURSUN, ÇOK OY KAYBEDECEKTİR!..BENDEN UYARMASI!..BİRİLERİ AKLINI KENDİSİNE SAKLASIN!..

12
11
yanıtYanıtla
KENDİNE KESER..bulut24h@hotmail.com:

BİRİLERİ BOL BOL ERZİNCAN'LILARA ÇALIŞIYORMUŞ, KADROLARINI HEP ONLARA TAHSİS ETMİŞ!..BEN DUYDUĞUMU SÖYLERİM!..ADALET BUYSA EĞER BENCE O BİRİLERİDE YOLDA KALIR!..ADALETİ KİMDEN BEKLEYELİM, HERKES KENDİNE ÇALIŞIYOR!..ÇOK OY KAYBEDER ÇOOOK!..

yanıt0
yanıt0
bymilliemnyt.net.tr@hotmail.com:

Sanki CHP ye genel başkan oldu,aday tespiti yapıyor...Eeee millet bu yerse denmiyor yiyecek deniyor ve durum ortada bi kafa karışıklığı yaratılıp bir 5 sene daha soymaya devam edecek formüller işliyor,bu yazıyı bir yere not edin 3 ay sonra herşey unutulacak isimler değişecek ama sistem aynen kalacak ve hatta millet i soyanlar aklanacak....Tabii bu gafletten uyanırsa ki zor görünüyo işte ozaman gerçekten kurtuluş savaşı vereceğimiz zor günler başlayacak....

7
6
yanıtYanıtla
ömerrromer_omer_1981@hotmail.com:

chp nın basına denız baykalı ıstıyoruzzzzz

2
6
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title