Haberler

Saraybosna Film Festivali, 16 Ağustos'ta Başlıyor

Bu yıl 19'uncusu düzenlenen festival, Bosna Hersekli Oscar ödüllü yönetmen Danis Tanoviç'in, 63. Berlin Film Festivali'nde 2 Gümüş Ayı Ödülü kazanan "Demir Toplayıcısının Hayatından Bir Kesit" filmiyle açılacak

Bosna Hersek'te yaşanan savaşın izlerini silmek ve ülkenin başkenti Saraybosna'yı eskisi gibi kültür ve sanat ile tekrar buluşturmak için, 1995 yılında sanatçıların girişimiyle başlatılan Saraybosna Film Festivali, 16 Ağustos'ta başlayacak.

Saraybosna Film Festivali Organizatörü Mirsad Purivatra, düzenlediği basın toplantısında, Avrupa'nın en önemli film festivallerinden biri olarak kabul edilen ve bu yıl 19'uncusu düzenlenen Saraybosna Film Festivali'nin 16 Ağustos'ta, Halk Tiyatrosu binasında, Bosna Hersekli Oscar ödüllü yönetmen Danis Tanoviç'in, 63. Berlin Film Festivali'nde 2 Gümüş Ayı kazanan "Epizoda u Zivotu Beraca Zeljeza" (Demir Toplayıcısının Hayatından Bir Kesit) filminin gösterimi ile başlayacağını ve 24 Ağustos'a kadar çeşitli etkinliklerle devam edeceğini kaydetti.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da festivalin Bosna Hersek yapımı bir filmle başlayacak olmasından büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Purivatra, festival boyunca İspanyol yönetmen Pablo Berger'in 6 ödüllü "Blancanieves" filmi ile 63. Berlin Film Festivali'nde Gümüş Ayı  alan Amerikalı yönetmen David Gordon Green'in "Prince Avalanche" filmi gibi çok sayıda ünlü yapıtı da Saraybosnalı sinemaseverlerle buluşturacaklarını belirtti.

Purivatra, sinemaseverlerin ayrıca, festival kapsamında, Bosna'daki savaşta Boşnak arkadaşı Alen Glavoviç'i 4 Sırp çetniğin elinden kurtarırken hayatını kaybeden Sırp asıllı Bosna Hersekli amatör sinema oyuncusu Srcan Aleksiç'in hayatını anlatan, Sırbistanlı ünlü yönetmen Srcan Goluboviç'in Krugovi (Çemberler) isimli filminin de izleyicilerle buluşturulacağını bildirdi.

Saraybosna Film Festivali'ne geçmiş yıllarda aralarında, Angelina Jolie, Brad Pitt, Morgan Freeman, Saadet Işıl Aksoy, Semih Kaplanoğlu, Engin Günaydın, Nuri Bilge Ceylan ve Wim Wanders gibi çok sayıda ünlü sima katılmıştı. - Federation of Bosnia and Herzegovina

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Gümüş Ayı Berlin Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

18 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 18 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? İZMİR'DE YANGIN MI ÇIKTI? İzmir'de ne oldu? İzmir'de nerede yangın çıktı? Resmi Gazete bugün (18 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 18 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? SON DAKİKA TOKAT'TA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Tokat'ta okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA TOKAT ARTOVA'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Artova'da okullar tatil edildi mi? Yeşilyurt'ta okullar tatil edildi mi? Tokat Yeşilyurt'ta okullar tatil mi edildi, neden? SON DAKİKA TOKAT SULUSARAY'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Sulusaray'da okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA 18 NİSAN AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU? Tokat'ta en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title