Haberler

Şanlıurfa Köylüler Eşek Sırtında Su Taşıyorlar

Siverek'te 18 kilometre uzaklıktaki 200 nüfuslu Karahisar Köyü'nde, içme suyu ihtiyacının karşılanması için birçok kez köy ve yakın çevresinde sondaj çalışması yapıldı ama sonuca ulaşılamadı.

Siverek'te 18 kilometre uzaklıktaki 200 nüfuslu Karahisar Köyü'nde, içme suyu ihtiyacının karşılanması için birçok kez köy ve yakın çevresinde sondaj çalışması yapıldı ama sonuca ulaşılamadı. Sondaj çalışmalarında su bulunamayınca köylüler su ihtiyaçlarını karşılamak için her gün 1 kilometre uzaklıkta bulunan gölete gidiyor. Eşeklerle kuyuya giden kadın ve çocuklar, sağlıklı olmadığını ifade ettikleri suları yanlarındaki bidonlarına doldurarak evlerine taşıyor. Her gün su taşıma çilesi yaşadıklarını anlatan köylü kadınlar, yetkililerin sorunlarını çözmesini istiyor. Eşek sırtında köye su taşıyan kadınlar, susuzluğun bedelini kendilerinin ödediğini söyledi. Köy Muhtarı Mehmet İksamur ise, İçme suyu ihtiyacımızı bizden 6 kilometre uzakta bulunan Kayalar Köyü'nden karşılamaya çalışıyoruz. İçme suyu dışında günlük temizlik ihtiyaçlarımızda ise köyün 1 kilometre uzağında bulunan yapay göletten eşeklerle suyu getirerek kullanıyoruz. Kış aylarında gölette biriken suları kullanarak, banyo, çamaşır ve bulaşık ihtiyaçlarını karşılıyoruz. 21'inci yüzyılda olmamıza rağmen eşeklerle su taşıyoruz. Buradaki su bitince rezil olacağız, yetkililerden su sorunumuzun çözülmesini istiyoruz dedi.

'TEMİZ BANYO YAPMAK İSTİYORUZ'

Eşeklerle her gün en az dört kez su taşımak zorunda kaldıklarını belirten köylü kadınlar ve çocuklar, tek dileklerinin temiz banyo yapmak olduğunu söyledi. Köylüler, Tek dileğimiz temiz suyla banyo yapmak. Hergün eşeklerle su çekmek kalıyoruz. Bizde insanız bu su oldukça kirli bununla temizlik yapıp banyo yapmak zorunda kalıyoruz diye konuştu.

KAYMAKAM ERKAL SU BULMAYA ÇALIŞIYORUZ

DHA muhabirinin telefonla ulaştığı Siverek Kaymakamı Hamza Erkal, 30 köyde su sorunu olduğuna değinerek, çalışmaların sürdüğünü söyledi.Kaymakam Erkal, şunları söyledi

Söz konusu köyde geçtiğimiz yıllarda sondaj çalışması yapıldı. Ama su bulunamadı. İlçe genelinde 66 köyümüzde su sıkıntısı yaşanıyordu. Sondaj çalışmaları sonucunda 36 köyümüz suya kavuştu. Ancak elimizde bir tane sondaj makinası bulunuyor, imkanlarımız dahilinde sırayla köylerimize su bulmaya çalışıyoruz. Karahisar Köyü ile birlikte halen 30 köyümüzde su sorunu bulunuyor. Fakat su bulma çalışmalarımızı devam ediyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hamza Erkal Şanlıurfa Siverek Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title