Haberler

Şanlıurfa: Bakan Şener Şanlıurfa'da

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullatif Şener, 'Avrupa'da Yaşayan Genç İşadamlarımızın 2. Gap Buluşması Forumu' İçin Şanlıurfa'ya Geldi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullatif Şener, 'Avrupa'da Yaşayan Genç İşadamlarımızın 2. GAP Buluşması Forumu' için Şanlıurfa'ya geldi.

Havayolu ile şehre gelen Bakan Şener'i, AK Parti Milletvekilleri Zülfikar İzol, Atilla Maraş ve çok sayıda partili karşıladı. Havaalanı VIP salonunda gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Şener, "Yöremizdeki sel felaketinden dolayı ölenlere rahmet, kalanlara da başsağlığı diliyorum. Allah, bu tür felaketlerden Türk halkını, vatandaşlarımızı korusun. Bölgede yaşanan afetlerle ilgili olarak çalışmalarımız yerinde ve zamanında yapılmaktadır. Bunun için sel felaketine uğrayan bölgemize 5 ayrı bakanımız gelerek afeti yerinde inceledi. Bakanlarımız, yapmış olduğu bu inceleme ve gözlemleri daha sonra Ankara'da dile getirecek. İhtiyaçlarla ilgili olarak her türlü maddi ve manevi zarar karşılanacaktır" dedi.

Yarın yapılacak olan 'Avrupa'da Yaşayan Genç İşadamlarımızın 2. GAP Buluşması Forumu' için şehre geldiğini belirten Bakan Şener, "Avrupa'da yaşayan 250 civarında genç işadamımız GAP Bölgesinde biraraya geldi. Bu büyük buluşmada ilgili birimlerimiz de burada olacak. Yapacağımız toplantıda bölgeye işadamlarının yatırım yapmasına çalışacağız. Burada birbirleriyle tanışıp iş kurabilme alanında fikir alışverişinde bulunacaklar. Dolaysıyla GAP Bölgesi ortadoğu pazarının açıldığı kapı konumuna gelecektir. Burada kurulacak üretim ve sanayii, sadece bu bölge için değil Türkiye için de büyük kazanımdır. Biz buraya bunu sağlamaya geldik" diye konuştu.

Ardından bir süre Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak ve Vali Yusuf Yavaşcan'la görüşen Bakan Şener, konaklamak için alandan ayrıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title