Haberler

Sandıklı'da şeker pancarından 90 bin ton rekolte beklentisi

Güncelleme:
AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı ilçesinde şeker pancarı ekim çalışmaları başladı. 14 bin dekarlık alandan 90 bin ton rekolte bekleniyor.

Sandıklı'da şeker pancarı ekimi başladı. İki hafta sürmesi beklenen ekim çalışması kapsamında 14 bin dekar alana ekim yapılması ve 90 bin tonun üzerinde şeker pancarı elde edilmesi planlanıyor. Geçen yıl ilçede 12 bin dekar alanda ekim yapılırken, 75 bin ton şeker pancarı elde edilmişti. Bu yıl ekim alanlarının artmasıyla üretimin de artması bekleniyor.

EKİM 2 HAFTADA TAMAMLANACAK

Afyon Şeker Fabrikası Sandıklı Bölge Üretim mühendisi İbrahim Kocabaş, "2019 yılında 45 ile 50 bin ton ekim taahhüdü ile çalışmalara başladık. Bu yıl yüzde 100 artış ile 90 binin üzerinde taahhüt aldık. Bu yıl yaklaşık 14 bin dekar alanda ekim bekliyoruz. Şu an başladığımız ekim çalışmaları yoğun bir şekilde gerçekleşiyor. 2 hafta içerisinde de ekim çalışmalarının tamamlanmasını bekliyoruz. Geçen yıl 12 bin dekar alanda ekim gerçekleşirken 75 bin ton net pancar teslim edildi. Bu yıl da 90 bin tonun üzerinde net pancar bekliyoruz 14 bin dekar alanda" dedi.

'ÜRETİCİLERİMİZ 2 YILDIR MEMNUN'

Sandıklı Ziraat Odası Başkanı Fatma Toptaş da, "Şeker pancarı ekimi ilçemizde bugün başlamış durumda. Doğuş Şeker Fabrikası yetkilileri ekimi kısa sürede tamamlamayı planlamış. Üreticilerimiz 2 yıldır pancar ekiminden, sökümüne kadar memnun. Bir sıkıntı çıkmadı. Üreticilerimizin tek endişesi yağmurların az olması, girdi maliyetlerinin yüksek olması. Girdi maliyetlerinde yaşanan sıkıntılar çözülür, yağmurlar da gerçekleşirse şeker pancarı üretiminde bir sorun kalmayacak" diye konuştu.


- Afyonkarahisar
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title