Haberler

Sancaktepe "Sosyal Medya ve Dil" Programı Ödül Töreni

Sancaktepe Belediyesi, Milli Eğitim Bakanlığı ve Türk Dil Kurumu katkıları ile düzenlenen “Sosyal Medya ve Dil” programı ödül töreninde konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem, “Biz kılığımıza, kıyafetimize, makyajımıza harcadığımız parayı maalesef dilimize harcamıyoruz” dedi.

Sancaktepe Belediyesi, Milli Eğitim Bakanlığı ve Türk Dil Kurumu katkıları ile düzenlenen "Sosyal Medya ve Dil" programı ödül töreninde konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem, "Biz kılığımıza, kıyafetimize, makyajımıza harcadığımız parayı maalesef dilimize harcamıyoruz" dedi.

"Dilimiz Kimliğimizdir" buluşmaları kapsamında yapılan törene, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Genel Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem de katıldı. Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşen törende dereceye giren öğrencilere hediye takdim edildi.

Törende konuşma yapan Ekrem Erdem, "İnsanlar ne kadar diline hakimse kendini ifade etmekte ne kadar becerikli ve yetenekli ise o kadar toplumda itibar görür. Biz kılığımıza, kıyafetimize, makyajımıza harcadığımız parayı maalesef dilimize harcamıyoruz. Bakınız dilimiz aynamız, özellikle bugün sosyal medyada kişileri aşan bir milletin aynası durumunda. Sosyal medyadaki görünüm bir bakıma Türk toplumunun aynası durumunda. Hiçbir şey dil kadar mühim değil. Hem millet olarak var olmanın olmazsa olması, kültür deyince, kültürü hem oluşturan hem taşıyan en önemli değer Allah'ın insanlara lütfettiği en önemli değer dil olması nedeniyle biz her şeyden önce dilimize değer vermek durumundayız" dedi.

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, "Bizlerde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak kendi öz lisanımızın, öz Türkçe'mizin gündeme taşınması yontulmaması, törpülenmemesi adına yıllarca ihmal edilen bir konuda dil edebiyat derneğimiz devreye girerek var olan eksiklikleri kapatmış oldular. Ben başta Ekrem Erdem ağabeyimize ve yönetimde görev alan dilimizi yaşatılmasında büyük mücadele veren fedakarca çalışan yönetim üyelerimize tebriklerimizi sunuyoruz" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ekrem Erdem Sancaktepe İstanbul Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title