Haberler

Sancaktepe'de, 'Teknolojide Milli ve Yerli Dönüşüm' Konuşuldu

Sancaktepe Belediyesi, 'Teknolojide Milli ve Yerli Dönüşüm' konulu panel düzenledi. Alanında uzman kişilerin katıldığı panelde, teknolojide milli ve yerli dönüşüme dikkat çekildi.

Sancaktepe Belediyesi, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı işbirliği ile teknoloji alanında gerçekleştirilen ve gerçekleştirilebilecek milli ve yerli dönüşüm hamlelerinin konuşulması amacıyla, 'Teknolojide Milli ve Yerli Dönüşüm' konulu panel düzenledi. Mustafa Öncel Kültür Merkezi'nde düzenlenen panele; Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Bahçeşehir Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ercan Ertürk, İstanbul Anadolu Yakası KOSGEB Müdürü Selim Serkan Ercan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İstanbul İl Müdürü Ümit Ünal ve çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı. Alanında uzman kişilerin görüşlerini paylaştığı panelde, teknolojide milli ve yerli dönüşüme dikkat çekildi.

"Onun gemisi denizde yüzerken seninki niye yüzmesin"

Panelin açılışında konuşan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, "Bir kısım gençlerimiz Orta Doğu Teknik Üniversitesinde eylem yapıyorlar. Niye? Ne lüzum var böyle bir tesise diye. Bunu çağdaşlık adına mı, çevrecilik adına mı, farklı bir anlayış için mi yapıyorlar bilemeyiz. Gençlere sormak lazım. Elin oğlu, yumruk kadar bir enerjiyle okyanuslara savaş gemisi çıkarıyor, hiç tükenmiyor. Onun gemisi denizde yüzerken seninki niye yüzmesin. Onlara akıl verenler, onları farklı bir şekilde yönlendirenler var. Arka planda neler var onu bir bilseler öndeki maşa, arkadaki oynatan farklı kesimler. Bunu ayırt etmek lazım. Onun için bizim iki ayağımızın üzerinde duracak her türlü yeniliğe, gelişime, dönüşüme açık olmak zorundayız" diye konuştu.

"Türkiye'de teknolojinin milli ve yerli dönüşümünü hep birlikte tartışacağız"

Bilim, Sanayi ve Teknoloji İstanbul İl Müdürü Ümit Ünal ise, "Bugün Türkiye'de teknolojinin milli ve yerli dönüşümünü hep birlikte tartışacağız. Bilim ve teknoloji, özellikle sanayideki gelişmeler cumhuriyetimizin çok daha gerisine Osmanlı dönemine denk geldiğini buradan vurgulayabiliriz. Kadim bir geleneğimizi temsil eden Osmanlı geniş bir coğrafyada tıptan matematiğe, kimyadan astronomiye çok büyük, dünyaca eserler ortaya koymuş. Büyük bir medeniyetin temsilcisi olmuştur. Cumhuriyetin ilk yıllarında, Türkiye sanayi ve teknoloji alanında çok büyük adımlar atmaya çalışmış olsa da küresel güçler Türkiye'nin bu dönüşümüze zaman zaman engel olmuştur. Ancak son 10 yılda geldiğimiz bu noktada 2023 hedeflerimize baktığımızda Türkiye Cumhuriyeti devleti küresel rekabet içerisinde hak ettiği yeri algılayarak dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olma yolunda büyük bir adım atmıştır. İşte bugün burada, Türkiye'nin bu 200 yıllık yeniden küllerinden doğuş sürecini hangi aşamalardan nereye doğru geldiğini hep beraber izleyeceğiz" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İsmail Erdem Sancaktepe Ümit Ünal Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title