Haberler

Sanatçının Dünya Turnesi İstanbul'dan Başladı

Güncelleme:

Tüm zamanların en büyük gitar virtüözlerinden Joe Satrıanı Istanbul'u yıktı geçti!

Tüm zamanların en büyük gitar virtüözlerinden biri olan Joe Satriani 2013 yılı Dünya Turnesi kapsamında 18 Mayıs akşamı Kod Müzik Organizasyonuyla KüçükÇiftlik Park'ta Türk hayranlarıyla buluştu. Büyük usta 6 yıl sonra Bryan Beller, Mike Keneally, Marco Minnemann'dan oluşan yeni grubuyla 18 Mayıs'ta KüçükÇiftlik Park'ı binlerce hayranına unutulmaz bir gece yaşattı. Satriani'den önce sahneyi Cem Köksal & Joe Lynn Turner ısındırdı.

Joe Satriani kendine özgü gitar tekniğiyle, kendine has tınısıyla tüm zamanların en önemli rock gitar virtüözlerinden biri.

Gitarcıların hocası lakabı boşuna konmamıştır: Öğrencileri arasında Steve Vai, Metallica'dan Kirk Hammett, Testament'dan Alex Skolnick, Primus'tan Larry Laronde bulunmakta.

Bugüne kadar hiç kazanmamış olmasına rağmen toplam 15 Grammy adaylığı bulunmakta.

Satış açısından zor olan bir tür, enstrümental müzik yapıyor olmasına rağmen solo albümlerinin toplam satış rakamı 10 milyonun üstünde.

Dünyanın en iyi birçok gitar virtüözünü sahnelere taşıdığı G3 projesi halen en fazla bilet kesen seri etkinliklerden biri.

1988 yılından beri kendisinin tasarladığı Ibanez marka gitar çalmakta ve tüm dünyada kendi imzası olan modeller satılmakta.

2007 yılında İstanbul'a geldiğinde kendisine organizasyon şirketinin hediye ettiği Aşık Veysel toplamasını dinleyip çok etkilenerek kendisine itafen Asik Veysel isimli bir beste yapmıştır.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Joe Satriani Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title