Haberler

Sanatçılardan Eğitime Destek

Güncelleme:

Siirt'te eğitim gören öğrencilere destek vermek isteyen, 21 kişilik heyet öğrencilerle buluştu.

Aralarından sanatçı, iş adamı ve gazeteci-yazarlardan oluşan 21 kişilik bir heyet, Siirt Valisi Ahmet Aydın tarafından başlatılan 'Eğitime Destek Projesi' kapsamında Siirt'e geldi. Siirt Valiliği'ni ziyaret eden heyet Vali Aydın ile bir müddet görüştükten sonra Hilmi Yavuz Orta Okulu'na geçti. Sanatçılardan oyuncu İpek Tuzcuoğlu, oyuncu Seray Sever, ses sanatçısı Ömür Gedik'ten oluşan heyet öğrencilerle bir araya geldi.

Okulun Konferans salonunda 'Siirt Okuyor Projesi' kapsamında konferans verildi. 2013 yılı içerisinde Siirt ve ilçelerinde hedeflenen 2 milyon kitap okuma seviyesinin üstüne çıkıldığını belirten Okul Müdürü Zekeriya Butur, yaptığı sunumda, Siirt'te 2012 yılında 1 Milyon kitap okunduğunu, 2013 yılında ise Siirt esnafının da bu projenin içerisine dahil edilerek hedeflenen 2 milyon kitap okuma seviyesinin üstüne çıkıldığını söyledi. Konferans sonrası sınıfları gezen heyet, öğrencilerle bir süre sohbet ederek Eğitim Seti dağıttı. Heyette yer alan sanatçıları karşılarında gören öğrenciler imza almak için bir birleriyle yarışırken, Siirt Valisi Ahmet Aydın ise, tiyatroya gitmek istediğini belirten öğrenciye tiyatro sözü verdi. Buradaki program, bir kız öğrenci tarafından söylenen türkü ile sona erdi.

Siirt Öğretmen Evi'nde düzenlenen programda konuşan Siirt Valisi Ahmet Aydın, Sanatçı ve yazarlardan oluşan heyeti Siirt'te ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Aydın, "Sanatçılarımız, Siirt Kitap Okuyor kampanyasına destek vermek için geldiler. Eğitime destek için yakın zaman önce kurulan 'Bir Ses Ver Derneği'nin davetlisi olarak gelen heyetin Siirt'teki eğitimin kalitesinin artırılmasına katkı sunacaktır. Eğitime yaptıkları destekten ötürü şahsım ve Siirt halkı adına teşekkür ediyorum."dedi.

Oyuncu İpek Tuzcuoğlu ise, evliyalar diyarı Siirt'e gelmekten büyük mutluluk duyduğunu belirterek, "Sayın Valimiz Ahmet Aydın'ın eşi Arzu Aydın'ın daveti üzerine geldiğimiz Siirt'e büyük bir heyecan duydum. Siirt'e bulunmayı şahsım adına bir ayrıcalık olarak değerlendiriyorum. Buradaki amacımız Siirt'teki eğitime destek olup özellikle kız çocuklarımızın eğitim seviyesinin yükseltilmesi noktasında yapılan çalışma ve projelere katkı sunmaktır."

Muhabir: M. Yücel DURAK

Kaynak: Temsilci / Eğitim

İpek Tuzcuoğlu Ahmet Aydın Arzu Aydın Siirt Eğitim Haberler

Bakmadan Geçme

Uraz Kaygılaroğlu olayı nedir? Kaygılaroğlu neden linç edildi? Açıklama yaptı mı? RÖNESANS GAYRİMENKUL HALKA ARZ: Rönesans Gayrimenkul katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir? Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor? Kabine'de değişim olacak mı? Ömer Çelik sorulara ne cevap verdi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı şifresiz mi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı hangi kanalda, ücretsiz mi, bedava mı olacak? Meliha Akyol kimdir? AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol kaç yaşında, nereli? Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta kaç şiddetinde ve büyüklüğünde deprem oldu? SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ YATTI MI? 31 Mart Yerel Seçim görevli ücretleri ne zaman hesaplara yatırılacak? HALKA ARZ TAKVİMİ | Bu hafta hangi şirketler halka arz oluyor? Hangi şirket halka arz oluyor, kaç lot veriyor? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 17 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title