Haberler

Sanat Engel Tanımadı

Güncelleme:

Kadıköy Belediyesi, 10-16 Mayıs Engelli Haftası'nda ünlü sanatçılarla sanata gönül veren engelli müzisyenleri aynı sahnede buluşturarak, sanatın engel tanımadığını gösterdi.

Kadıköy Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi 10 Mayıs Cumartesi günü 20:00'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Her Hal'de Sanat" etkinliğinde; Anadolu Ateşi Kıvılcım Grubu, Fırat Tanış, Hilmi Yarayıcı, Hülya Polat, Murat Şen, Renan Bilek ve Serkan Çağrı'nın yer aldığı ünlü isimlerle aynı sahneyi paylaşan ve onlarla düet yapan engelli müzisyenlerin mutluluğu görülmeye değerdi.

Oyuncu Mert Fırat'ın sunduğu ve katılımın ücretsiz olduğu gecede sanatın farklı dallarına ait birbirinden güzel eserler, amatör engelli sanatçılar ile ünlü sanatçılar tarafından birlikte sunuldu.

ENGELLER KALDIRILSIN YETER

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, programın açılışında yaptığı konuşmada, "2005'te açılan Engelliler Merkezimizle birlikte Kadıköy Belediyesi 5 bine yakın engelliye ulaştı. 1000'e yakın engelli vatandaşımızla çalışmalarımız devam ediyor. Seçim döneminde engellilerle ilişkili yaptığımız toplantıda engelli arkadaşlarımızın bize söylediği, 'Bizim önümüzdeki engelleri kaldırın biz sizden herhangi bir yardım istemiyoruz' oldu. İşte engellerin kaldırıldığı zaman, sanatta gördüğümüz gibi diğer tüm yaşam alanlarında, iş dâhil, her şeyde engellilerin yaşamlarını çok rahat devam ettireceklerini biliyoruz. Her Hal'de Sanat etkinliği içerisinde gençlerimizin çalışmalarından dolayı hepsini kutluyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum" dedi.

ENGELSİZ MELODİLER EŞLİĞİNDE SANAT DOLU GECE
Şarkı, şiir ve dans dolu programda önce Anadolu Ateşi Kıvılcım grubu ve Dost Eller İşitme Engelliler İlkokulu halk oyunları ekipleri birlikte sahne aldı.

Sanatçı Murat Şen ise kendisine eşlik eden görme engelli piyanistler Emre Şahinalp ve Özgür Altınok ile Cemal Süreya ve Edip Cansever'den muhteşem bir şiir dinletisi sundu.

Oyuncu Fırat Tanış'a, görme engelli müzisyenler Özgür Altınok ile Onur Yılmaz'ın keman ve gitarla olan muhteşem eşliği ise izleyicilerden bol alkış aldı.

Sanatçı Hülya Polat ise Karadeniz'e özgü kemençe ve yöresel eserler eşliğinde engelli müzisyen Seda Şallı ile dinleyenlere keyif veren bir müzik ziyafeti sundu.

Renan Bilek'in seslendirdiği şiir ve şarkıya görme engelli solist Feyza Altınok sesiyle görme engelli müzisyen Özgür Altınok da piyanoyla eşlik edince, seyirci de beğenisini bol bol alkışla ifade etti.

Programın sonlarına doğru klarnetin coşkusu salonu sardı. Klarnetin başarılı ismi Serkan Çağrı ve görme engelli müzisyen Mert Karagüzel, dinleyenlerin kayıtsız kalmadığı bir klarnet düeti sundu.

Programda sahneyi son olarak Hilmi Yarayıcı aldı. Yarayıcı'nın seslendirdiği eserlere görme engelli müzisyenler Adem Sevindik bağlamada, Emre Şahinalp piyanoda eşlik etti.


Hem sahnedekiler hem de izleyenler açısından oldukça keyifli ve anlamlı geçen programın kapanış bölümünde sanatçılara çiçek ve plaket hediyelerini takdim eden Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, onlarla sahnede toplu fotoğraf çektirdi. Emeği geçen herkese teşekkür eden ve duygulandığı gözlenen Başkan Nuhoğlu, "Yarın(bugün) anneler günü. Tüm annelerin evlat acısı görmediği bir yaşam dileğiyle mutlu günler diliyorum" dedi.

SANATÇILAR NE DEDİ?

Mert Fırat: Her Hal'de Sanat etkinliği benim için çok önemli. Geçen sene de çok katılmak istemiştim. Çok heyecanlıyım. Sürdürülebilirlik çok önemliydi bu çalışmalarda. Kadıköy Belediyesi de bunu sürdürülebilir bir çalışmaya çevirdi. Umarım devam eder. Engelliler Haftası önemli bir hafta farkındalık adına.

Fırat Tanış: Seve seve katıldım. Kadıköy doğduğum, büyüdüğüm yer. Böyle bir etkinlik olunca biz de bundan geri kalmayacaktık. Kadıköy'de durum daha iç açıcı. Engelli vatandaşların sosyal imkânlardan yararlanamadığı yerlerde durum nedir bilemiyorum. Burada bir nebze de olsa daha iyi gibi görünüyor. Türkiye'de çok büyük bir nüfus engelliler.

Murat Şen: Heyecanlıyım. Çok keyifli. Söylenecek çok şey var. Benim annem de engelliydi. Engellilerin toplum içindeki yerleri, problemleri konusunda sanırım çok yakın bilgilerim var. Engelliler için hayat daha da zor. Umarım bu düzelir.

Hülya Polat: Burada bana sahnede eşlik edecek olmaları beni heyecanlandırdı açıkçası. Çok hoşuma gitti. 18. sanat yılımdayım. Çok yıprandığımı hissettiğim günler oldu. Ben bu kadar zorlanıyorsam sevdiğim işi yaparken, engelli kardeşlerimiz ne kadar zorlanıyordur acaba diye düşünüyorum. Etkinlikte bulunmaktan çok mutluyum. Nazik davetleri için çok teşekkür ediyorum.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Kadıköy Belediyesi Hilmi Yarayıcı Hülya Polat Fırat Tanış Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İzzet Yıldızhan evli mi? İzzet Yıldızhan'ın eşi kim? Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title