Haberler

Samsun'dan Kısa Kısa

Samsun'un Havza ilçesinde Oniki Yıldız Kültür Bilim Eğitim ve Sosyal Yaşam Vakfı ile Karşıyaka Mahallesi Muhtarlığı, aşure etkinliği düzenledi.

Samsun'un Havza ilçesinde Oniki Yıldız Kültür Bilim Eğitim ve Sosyal Yaşam Vakfı ile Karşıyaka Mahallesi Muhtarlığı, aşure etkinliği düzenledi.

Muharrem ayı dolayısıyla Karşıyaka Mahallesi'ndeki cemevinde düzenlenen aşure gününe CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Havza Kaymakamı Metin Yılmaz, Belediye Başkan Vekili Hayrettin Şahin, İlçe Müftüsü İlyas Akyazı, Havza Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Bahadır Çay, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Özgür Kumkayır ile vatandaşlar katıldı.

Zeybek, burada yaptığı konuşmada, kendileri için cami ve kilise ne ise cemevinin de aynı olduğunu belirterek, bu yerlere sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

Bu matem gününün "Bir daha Kerbelalar yaşanmasın, o günden ders çıkarılsın" diye yaşatıldığına işaret eden Zeybek, "O gün yaşananlar, bu günlerin birlik ve beraberliğine ışık tutsun. Birlik ve bütünlüğe her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde Allah birlik ve beraberliğimizi daim eylesin." dedi.

Karşıyaka Mahallesi Muhtarı Mustafa Yüksel de Aşure Günü için hazırlanan aşurenin 12 imamı temsilen 12 çeşit malzemeden hazırlandığını anlattı.

Alevi dedesi tarafından yapılan dua ve Müftü Yılmaz tarafından okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından lokma ve aşure davetlilere ikram edildi.

Etkinliğin ardından katılımcılar, inşaatı devam eden cemevini gezdi.

Zeybek, Havza Belediyesine cemevinin çevre düzenlemesine verdiği katkılardan ötürü teşekkür ederek, "İnşallah önümüzdeki yıl cemevimiz bitmiş olacak." dedi.

Anadolu Gençlik Derneğinden aşure dağıtımı

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Havza Şubesi, Havza Belediyesinin katkıları ile Kevser Camisi önünde cuma namazının ardından vatandaşlara aşure ikram tti.

Etkinlikte Belediye Başkan Vekili Hayrettin Şahin, Eğitim-Bir-Sen Havza temsilcisi Numan Kurt ve AGD Havza Şube Başkanı Veli Türkmenoğlu vatandaşlara aşure dağıttı.

Şahin, muharrem ayının bereket, rahmet ve feyzin bollaştığı bir ay olduğunu belirterek, "Cenabı Hakk, bu birlikteliğimizi ve beraberliğimiz bozmasın, bozmak isteyenlere fırsat vermesin. Tüm halkımızın muharrem ayı mübarek olsun." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Namık Kemal Zeybek Karşıyaka Samsun Havza Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title